Virus... hjelp!

Virus... hjelp!

Innleggav BetaCam » tir 08.12.2015 5:18

Har en MacBook som de siste månedene har oppført seg heller tvilsomt.

1: Ved kjøring av FireFox, i 50 prosent av tilfellene åpner nettsidene seg, og avslutter brått, for så å gå til et Yahoo søkested. Er usikker på hva som forårsaker dette, men det virker som om browseren er følsom for nettsider med mye flash etc.

2: En norsk stemme fyrer løs via høyttalerne og forteller om et produkts fortreffelighet. Dette skjer etter åpning av helt ordinære nettsider.

Lastet ned og installerte Max Secure Antivirus. Kjørte full scan, uten at dette hjalp.

Noen som vet hvordan jeg kan bli kvitt problemene. For øvrig oppstår de samme problemene når jeg kjører Safari.
medlem i 121 måneder
 

Re: Virus... hjelp!

Innleggav Superhai » tir 08.12.2015 7:33

Hvis du ikke finner noe på maskinen, så sjekk om DNS adressene til nettverket er endret på.
medlem i 84 måneder
 

Re: Virus... hjelp!

Innleggav macrules » tir 08.12.2015 14:38


Brukerens avatar
medlem i 201 måneder
 

Re: Virus... hjelp!

Innleggav Morse » tir 08.12.2015 16:03

Og hvorfor ikke like gjerne denne? http://osxdaily.com/2011/05/10/ad-block ... ox-safari/

In other words, JUST SAY NO! :-)

Brukerens avatar
medlem i 115 måneder
 

Re: Virus... hjelp!

Innleggav T.B.Hansen » tir 08.12.2015 18:11

BetaCam skrev:Lastet ned og installerte Max Secure Antivirus. Kjørte full scan, uten at dette hjalp.

Nå finnes det altså ikke virus på Mac.

Det som finnes, er plagsom programvare du selv installerer; typisk ved å laste ned programvare fra reklamesider eller andre tvilsomme kilder.

Du unngår dette effektivt ved å krysse av under Sikkerhet og personvern i Systemvalg for bare å godta installering av programmer fra Mac App Store — og bare gjøre unntak fra dette når du installerer programmer du er 110% sikker på at du trenger, fra kjente og seriøse utviklere.

Firmaer eller enkeltpersoner som tilbyr gratis programvare andre steder enn på Mac App Store er ikke seriøse, og slik programvare er alltid potensielle problemskapere.

Har man først installert «malware», må man identifisere det. Det finnes tips for dette på Internett. Mens seriøs programvare har programfiler som lett lar seg identifisere, har filene til skadeprogrammer typisk navn som gjør dem vaskelig å oppdage. Derfor kan det kreve litt arbeid å finne og fjerne dem. Desto større grunn til ikke å gjøre feilen med å installere søppel en annen gang.

Mange anbefaler programvare for å fjerne plagsom programvare. Også her gjelder regelen: Kjøp bare fra kjente og seriøse utviklere, og last aldri ned gratis programvare fra andre kilder enn Mac App Store! Ingen tilbyr gratis programmer uten å forvente noe tilbake — det være seg hjelp til å finne feil (beta-versjoner, som er uferdige programmer med vanlige brukere som forsøkskaniner), eller spredning av reklame. Mange programmer som utgir seg for å sikre Mac OS mot skade, er faktisk selv skadeprogrammer.

Det er ingen garanti at et program er anbefalt i fora som Mac1. Det har skjedd flere ganger at programvare anbefalt her har gitt problemer. Årsakene til dette kan være at de som anbefaler faktisk ikke vet hva de snakker om, eller at det dreier seg om programvare som forutsetter at brukeren har svært gode datakunnskaper (beta-programmer o.l). På utenlandske fora er det selvfølgelig også en god del falsk markedsføring.

Brukerens avatar
medlem i 167 måneder
 

Re: Virus... hjelp!

Innleggav Morse » tir 08.12.2015 18:23

"Mange anbefaler programvare for å fjerne plagsom programvare. Også her gjelder regelen: Kjøp bare fra kjente og seriøse utviklere, og last aldri ned gratis programvare fra andre kilder enn Mac App Store! Ingen tilbyr gratis programmer uten å forvente noe tilbake — det være seg hjelp til å finne feil (beta-versjoner, som er uferdige programmer med vanlige brukere som forsøkskaniner), eller spredning av reklame. Mange programmer som utgir seg for å sikre Mac OS mot skade, er faktisk selv skadeprogrammer."

Ehhh.. dén var vel litt drøy?

Se https://www.malwarebytes.org/antimalware/mac/

Men ellers: Anerkjenner din betimelige påminnelse, mange laster halseløst ned på ting som MacBooster og denslags :rolls eyes:

Übrigens: ta dere tid til denne, alle sammen: https://blog.malwarebytes.org/mac/2015/ ... -the-rise/

Brukerens avatar
medlem i 115 måneder
 


Returner til ProgramvareHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]