Nedgradering fra El Captain

Nedgradering fra El Captain

Innleggav monica1970 » ons 27.07.2016 15:30

Er det noen som kan gi en grei oppskrift på hvordan man nedgraderer fra El Captain til SL, og maskinen er innkjøp 2009.
Denne var levert med SL og programmene fungerer ikke 100% optimalt etter ha oppgradert til El Captain. Fant ingen interesanne guider for nettopp dette.
Når man nedgraderer, er det samme måten som man oppgraderer mon tro...
medlem i 178 måneder
 

Re: Nedgradering fra El Captain

Innleggav Morse » ons 27.07.2016 15:33

Først og fremst, hvilken maskin er dette? Dernest: Har du backup av alt som er på den? Videre: Har du den originale installasjonsplaten?

Brukerens avatar
medlem i 115 måneder
 

Re: Nedgradering fra El Captain

Innleggav monica1970 » ons 27.07.2016 17:35

Maskinen er en imac 24" og ble innkjøpt i 2009 eller 2010. Backup ligger på ekstern HD. Cd platen som var med, er dessverre borte. Men spm. er: man kan jo laste ned SL rett fra APPStore ? Trenger en grei forklaring på fremgangsmåten man nedgraderer.
medlem i 178 måneder
 

Re: Nedgradering fra El Captain

Innleggav Morse » ons 27.07.2016 20:10

Først og fremst: En nedgradering er ikke å anbefale ut fra et sikkerhetsmessig synspunkt, men mange gjør det fordi de har programmer som ikke virker i nyere versjoner. Hvilke programmer er det hos deg som ikke virker som de skal? Dernest: Mange eldre maskiner har for lite RAM etter dagens kav. Hvor mye er det i din?

Jeg sier IKKE at du ikke skal nedgradere, er bare interessert i om det kanskje kunne finnes en bedre løsning. :-)

Brukerens avatar
medlem i 115 måneder
 

Re: Nedgradering fra El Captain

Innleggav kajac2 » ons 27.07.2016 20:29

monica1970 skrev:Maskinen er en imac 24" og ble innkjøpt i 2009 eller 2010. Backup ligger på ekstern HD. Cd platen som var med, er dessverre borte. Men spm. er: man kan jo laste ned SL rett fra APPStore ? Trenger en grei forklaring på fremgangsmåten man nedgraderer.

Lion var den første som kunne lastes ned fra App Store. Med Snow Leopard trenger du DVD.

Snow Leopard er fremdeles et dugendes OS, men det begynner å dra på årene. Det er ikke lenger støttet av Apple, og de fleste nyeste versjoner av programmer er ikke lenger kompatible med Snow Leopard. F.eks. den eneste nettleseren som fremdeles støtter Snow Leopard er Firefox. Chrome og Opera sluttet med Snow Leopard-støtte i April i år. Heller ikke nyeste iTunes og iWork fungerer med Snow Leopard, som kan by på problemer dersom du bruker en iPhone eller en iPad. Spotify er støttet, men blir ikke lenger oppdatert til plattformen.

Nå bruker jeg fremdeles Snow Leopard selv på en maskin som er for gammel til å kjøre Lion eller nyere, og det fungerer helt fint. Så lenge man har en oppdatert web-browser, og kan leve med at enkelte programmer ikke lenger er den nyeste versjonen, kommer man langt. Men for å være ærlig, ville jeg foretrukket noe nyere, hadde maskinen kunne kjøre det.

Har du sjekket hvordan kompatibiliteten med de appene du har problemer med er i andre versjoner av OSX? Slik som Lion, Mountain Lion, Maverics eller Yosemite?
medlem i 149 måneder
 

Re: Nedgradering fra El Captain

Innleggav Morse » ons 27.07.2016 20:44

Her kan en sjekke hva som funker i hva: http://roaringapps.com/

Og ikke glem dette med RAM...

Brukerens avatar
medlem i 115 måneder
 


Returner til ProgramvareHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]