Apple slår på totrinnsverifisering for Apple-ID for nordmenn

Apple slår på totrinnsverifisering for Apple-ID for nordmenn

Innleggav admin » fre 18.07.2014 16:03

Apple slår på totrinnsverifisering for Apple-ID for nordmenn

I går kveld aktiverte Apple endelig sin totrinnsverifisering for Apple-ID også for oss nordmenn. Funksjonen som i fjor ble gjort tilgjengelig i en rekke land gjør det lettere å sikre Apple ID-kontoen. Totrinnsverifisering er en valgfri sikkerhetsfunksjon, men ettersom din Apple ID er så tett integrert mot alt du gjør på din Mac, iPhone og iPad er dette absolutt noe vi anbefaler at du aktiverer.

Med tjenester som FaceTime, iTunes, App Store, iMessage, iCloud, Find My iPhone og kommende iCloud Drive er din Apple ID et attraktivt mål for hackere og andre som ønsker å enten misbruke din konto, stjele din identitet eller på andre måter få tilgang til din konto.

Google, Dropbox, Amazon og andre viktige netttjenester har lenge gjort det mulig for fobrukere å benytte såkalt totrinnsverifisering ved pålogging for å redusere sjansen for misbruk av kontoer. Apple har vært trege med å få dette på plass over hele verden, men i går ble det mulig for ytterligere 59 land å aktivere totrinnsverifisering - over 1 år etter at det ble tilgjengelig i USA.

Hvordan fungerer totrinnsverifisering?


Totrinnsverifisering fungerer egentlig akkurat på samme måte som din bank. I banken får du en kodebrikke og dette er din totrinnsverifisering sammen med personnummer og passord. Hos Apple (og Google, Dropbox osv.) er din kodebrikke din iPhone eller iPad.

Når du konfigurerer totrinns verifisering, registrerer du én eller flere «klarerte» enheter. En klarert enhet er en iPhone eller iPad i din besittelse som kan motta 4-sifrete verifiseringskoder ved bruk av enten SMS eller Find My iPhone. Hver gang du senere logger deg på for å administrere din Apple-ID på Min Apple-ID eller foretar et iTunes-, App Store- eller iBooks Store-kjøp fra en ny enhet, vil du måtte verifisere identiteten din ved å oppgi både passordet og en 4-sifret verifiseringskode.

Du vil også motta en 14-sifret gjenopprettingsnøkkel som du kan skrive ut og oppbevare et trygt sted. Bruk gjenopprettingsnøkkelen til å gjenopprette tilgang til kontoen hvis du noen gang mister tilgang til enhetene dine eller glemmer passordet.

Når du har aktivert totrinns-verifisering, vil du alltid trenge to av følgende for å administrere din Apple-ID:

  • passordet ditt

  • en iPhone eller iPad som kan motta SMS eller Find My Phone

  • gjenopprettingsnøkkelen dinMerk at hvis du glemmer passordet ditt, trenger du gjenopprettingsnøkkelen og en tilgang til en telefon eller iPad som er koblet til din Apple ID og klarert. Apple kan ikke under noen omstendigheter endre passordet ditt på dine vegne i etterkant.

Slik slår du på totrinnsverifisering  • Gå til Apples nettside for Apple ID og logg inn

  • Velg Passord og sikkerhet fra menyen på venstre side

  • Aktiver deretter totrinnsverifisering og følg guiden

  • Sist, men ikke minst, husk å skriv ned eller skriv ut gjennopprettingsnøkkelen og lagre den et trygt sted - dvs. ikke på din telefon, iPad eller Mac
  • .


For andre tjenester enn Apple, se denne artikkelen om totrinnsverifsering hos Google, Dropbox, Microsoft etc.

Bør jeg bruke totrinnsverifisering?


Ja, du bør absolutt bruke totrinnsverfisering, men KUN hvis du setter deg inn i hva dette er og forstår viktigheten av å både beskytte din konto og muligheten for å bli totalt utelåst fra din konto.

Totrinnsverifisering bør benyttes på alle kontoer som er viktige for deg, dvs. e-post, fillagring, sosiale medier osv. Ikke alle tjenester tilbyr totrinnsverifsering, men de viktigste som Apple ID, Google, Dropbox, Amazon, Microsoft, Paypal, Evernote, Facebook og Yahoo.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 221 måneder
 

Wooooho!

Innleggav Didriksa » fre 18.07.2014 17:50

Dette tok sin tid, men endelig! :D
Må forresten påpeke at totrinnsverifiseringen av PayPal ikke er funksjonell for nordmenn..
Samme gjelder Evernote..
medlem i 110 måneder
 

Re: Apple slår på totrinnsverifisering for Apple-ID for nordmenn

Innleggav DADDY » fre 18.07.2014 19:46

Hva med amerikansk konto? Har ikke tlf. abb. fra Oregon.

Brukerens avatar
medlem i 182 måneder
 

Evernotes

Innleggav fuzzy76 » søn 20.07.2014 21:15

Evernotes totrinnautentisering kan funke. Den SMS-baserte er ganske ustabil, men via websidene kan du heller slå på totrinnautentisering via Googles authenticator-app. Det funker fjellstøtt.

Brukerens avatar
medlem i 193 måneder
 

Evernote fungerer finfint

Innleggav Wackhy » man 21.07.2014 10:42

Evernote fungerer finfint med Google Authenticator eller Authy. Jeg har ikke hatt problem med å motta SMS fra de, men har riktignok ikke brukt denne funksjonen mye.

Moderator
Brukerens avatar
medlem i 215 måneder
 

Men...

Innleggav TheShirt » ons 23.07.2014 1:56

Hvis du skulle stå i den teoretiske situasjonen at du kun har en iPhone, og denne blir stjålet OG du glemmer passordet ditt før du får en ny enhet... Da har du mao ingen mulighet til å gjenopprette med den 14-sifrede koden? Forsto jeg det rett?
medlem i 192 måneder
 

@TheShirt Hvis du har din

Innleggav admin » tor 24.07.2014 12:12

@TheShirt

Hvis du har din gjenopprettelsesnøkkelen så kan du gjenopprette - ellers ikke.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 221 måneder
 


Returner til Artikler (Mac1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]