TV2 Sumo lanseres på Apple TV

TV2 Sumo lanseres på Apple TV

Innleggav admin » tir 29.07.2014 17:21

TV2 SUMO lanseres på Apple TVI dag lanserte Apple og TV2 den første norske «kanalen» på Apple TV. TV2 Sumo er nemlig nå tilgjengelig som en egen applikasjon på Apple TV på lik linje med Netflix, Youtube og iTunes.

Sumo på Apple TV har alt innholdet du er vant med fra TV2 Sumo på andre plattformer. Du finner hele sesonger og forhåndsvisninger av store serier, direkte sport inkludert Premier League, populære underholdningsprogrammer, nyheter og et rikholdig utvalg av barneprogrammer. I tillegg kan du selvsagt se alle TV 2s direktekanaler samt MUTV og LFC TV.

Norsk innhold på Apple TV har lenge glimret med sitt fravær og det var først når Netflix dukket opp at vi endelig fikk tilgang til noe, men svært lite, norsk innhold. Det endrer seg nå når den første norske kanalen får sin egen Apple TV app. TV2 Sumo er TV2 sin betalingskanal på nett og på Apple TV skal du få tilgang til alt innhold som du normalt finner på Sumo.

TV2 Sumo appen følger de fleste konvensjonene du er vant med fra Apple TV for øvrig. Forsiden vår presenterer noe av kanalens mest populære innhold, med egne seksjoner for blant annet direktesendinger, filmer og klipp fra tv2.no. I tillegg spiller appen automatisk av neste episode av serien du ser på, og husker hvor du var i videoer du allerede har begynt å spille av.

Du må ha et Sumo abonnement


For å se innhold i appen trenger du et abonnement på Sumo. Det er i hovedsak tre måter å gjøre dette på. Du kan logge inn med din eksisterende Sumo-bruker og få tilgang på den måten. Du kan også opprette et abonnement på Sumo med din iTunes-konto eller gjenopprette et abonnement dersom du allerede har et abonnement registrert på din iTunes-konto.

TV 2 Sumo krever, som andre Apple TV apper, ingen installasjon, men dukker automatisk opp på Hjem-skjermen med den siste oppdateringen for den norske iTunes-butikken. Hvis du ikke får opp Sumo-ikonet på Hjem-skjermen, sjekk at din iTunes Store er satt til Norge (Innstillinger > iTunes Store > Land), og at du har oppdatert til siste versjon av Apple TV-programvaren (Innstillinger > Generelt > Programvareoppdateringer).

For de av dere som benytter Apple TV med amerikansk konto vil det ikke gå å bruke TV2 Sumo ettersom Apple TV da er satt opp til å koble seg opp mot amerikanske tjenester. Som «plaster på såret» har Apple gitt de av oss med amerikansk konto to nye kanaler i dag. Apple dyttet nemlig samtidig med TV2 Sumo applikasjone også ut CNBC og FOX Now til amerikanske brukere.

Nå som TV2 har tatt det første steget - når kommer de andre norske kanalene?

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 221 måneder
 

Tøft! Da mangler bare HBO

Innleggav kovacs » tir 29.07.2014 17:44

Tøft! Da mangler bare HBO Nordic så begynner det å bli bra!

Brukerens avatar
medlem i 207 måneder
 

NRK hadde vært flott å ha

Innleggav admin » tir 29.07.2014 18:00

NRK hadde vært flott å ha også ettersom vi jo betaler en hyggelig sum med lisenspenger hvert år :)

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 221 måneder
 

Bruker ikke apple tv'en min

Innleggav butare » tir 29.07.2014 22:51

Bruker ikke apple tv'en min så mye lengre. Chromecast og apper på padden dekker mine behov. Kanskje litt mere bruk nå som Sumo er kommet...

NRK har forresten kommet med en meget bra app til Ipad.
medlem i 192 måneder
 

Re: TV2 Sumo lanseres på Apple TV

Innleggav monken » tir 29.07.2014 23:06

Jeg bruker min apple tv som airplay høytaler :-P
medlem i 171 måneder
 

Hadde vært digg med NRK ja.

Innleggav iBoy » tir 29.07.2014 23:32

Hadde vært digg med NRK ja. Det ville jo etter all sannsynlighet blitt helt gratis.
medlem i 238 måneder
 

Re: TV2 Sumo lanseres på Apple TV

Innleggav Macca » tir 29.07.2014 23:42

Det økte jo attraktiviteten til AppleTV vesentlig for min del (dersom det funker), og er et langt steg på vei mot å avslutte det dyre TV-abonnementet mitt (over 1000,- i måneden, siden jeg "må" ha både TV2 Sport Premium og Viasat Sport for å dekke min fotballinteresse, i tillegg til den relativt uinteressante grunnpakken og leie av dekoder). Da mangler jeg bare at Viaplay også får en app, og som flere har nevnt ville det også vært fint med en NRK-app så man slipper å gå via airplay. På årsbasis vil jeg faktisk da kunne spare 7-8000 ved å bare ha nettbaserte løsninger (NRK, Sumo og Viaplay).Hadde sumo før, men opplevde at bildet ble hakkete og ujevnt på macen, og avsluttet derfor abonnementet. Håper avspillingen gjennom den nye appen på AppleTV er jevnere og bedre enn jeg opplevde på macen (det virket jo tross alt fint på iOS-enhetene mine). Fint om noen kan dele sine erfaringer angående dette etterhvert som man får testet (har hverken AppleTV eller sumo for tiden).Og så var det selve AppleTV-en da, det begynner jo å bli en stund siden den ble oppdatert, eller? Er det grunn til å tro at en ny er på trappene snart?Sist endret av Macca den ons 30.07.2014 11:10, endret 1 gang

Brukerens avatar
medlem i 229 måneder
 

Re: TV2 Sumo lanseres på Apple TV

Innleggav jaknudsen » ons 30.07.2014 13:20

Macca skrev:Fint om noen kan dele sine erfaringer angående dette etterhvert som man får testet (har hverken AppleTV eller sumo for tiden).


AirPlay fra Sumo-appen i iOS til Apple TV har fungert upåklagelig for meg i lang tid. At TV2 får en egen app på Apple TV har egentlig ikke så stor betydning så lenge AirPlay fungerer bra. Egen Apple TV-app er nok mye mer etterspurt for HBO Nordic, C More Film osv. som ikke har AirPlay-støtte i iOS-appen .

Brukerens avatar
medlem i 243 måneder
 

@jaknudsen Greit å slippe

Innleggav admin » ons 30.07.2014 13:26

@jaknudsen

Greit å slippe AirPlay også ;) Jo mer innhold på AppleTV jo bedre sier jeg. Bra de i hvert fall har skjønt at de må satse på å være tilgjengelig der brukerne er. Håper Apple får ut fingern med en egen App Store på AppleTV så det blir en enklere måte for innholdsleverandører å komme inn på AppleTV.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 221 måneder
 

Re: TV2 Sumo lanseres på Apple TV

Innleggav Macca » ons 30.07.2014 15:10

@jaknudsen
Joda, AirPlay er fint det, men p.t. er telefonen min den eneste iOS-enheten jeg har. Hvis jeg da ser på innhold fra sumo via AirPlay (eller NRK for den saks skyld) fra telefonen sammen med andre, og jeg f.eks. må ta en telefon eller gjøre noe annet fra telefonen samtidig, så vil jo det si at alle jeg er sammen med må ta en pause i TV-tittingen til jeg er ferdig med å fikle med telefonen min (for telefonen kan vel ikke streame video i bakgrunnen samtidig som man gjør andre ting på telefonen, eller tar jeg feil her?). Derfor vil ikke AirPlay fra iOS være en optimal løsning for meg for dette formålet, med mindre jeg skaffer meg en egen dedikert AirPlay-enhet, f.eks. en iPad, men dette virker litt overkill, spesielt med tanke på at jeg har hatt iPad tidligere som aldri helt passet inn i min digitale hverdag.

At TV2 får egen app på AppleTV har med andre ord kanskje ikke så stor betydning for deg, men kan ha ganske stor betydning for meg (og sikkert andre også) dersom jeg bestemmer meg for å skaffe meg en AppleTV og Sumo-abonnement. :-)

Derfor var jeg ute etter å høre erfaringer fra folk som har testet den nye appen på AppleTV (direkte, ikke gjennom en annen iOS-enhet via AirPlay).

Brukerens avatar
medlem i 229 måneder
 

Re: TV2 Sumo lanseres på Apple TV

Innleggav jaknudsen » ons 30.07.2014 15:25

Helt enig i at mer native innhold på Apple TV er bra! Det er spennende at den fremstår i stadig større grad som et alternativ til tradisjonell dekoder.


Macca skrev:(for telefonen kan vel ikke streame video i bakgrunnen samtidig som man gjør andre ting på telefonen, eller tar jeg feil her?)


Jeg skjønner helt klart innvendingene dine, men dette går faktisk fint så lenge du ikke spiller av video eller lyd :)

Brukerens avatar
medlem i 243 måneder
 

"(for telefonen kan vel ikke

Innleggav EvilM » ons 30.07.2014 21:41

"(for telefonen kan vel ikke streame video i bakgrunnen samtidig som man gjør andre ting på telefonen, eller tar jeg feil her?)"

Husker ikke om man kan gjøre alt, men sende mld, surfe, sjekke mail osv går fint selv om tlf streamer lyd og bilde til Apple tv. Husker ikke om det samme gjelder spill.

Brukerens avatar
medlem i 219 måneder
 

Bra kvalitet

Innleggav noerstad » ons 30.07.2014 21:47

Jeg har brukt appen på AppleTV ett par timer nå, og jeg synes den fungerer meget bra. Bra kvalitet og bra meny.

For min del var dette supert da nettverket jeg har sliter litt med å streame og bruke Airplay i samme operasjon. Super oppdatering for min del!
Sist endret av noerstad den ons 30.07.2014 21:49, endret 1 gang
medlem i 167 måneder
 

Utlandet ???

Innleggav kjeand4 » ons 30.07.2014 23:19

Noen som vet om dette funker fra utlandet ???

Har en Sumo konto, men bruker Dansk itunes........
medlem i 123 måneder
 

Re: Utlandet ???

Innleggav jaknudsen » tor 31.07.2014 10:34

kjeand4 skrev:Noen som vet om dette funker fra utlandet ???

Har en Sumo konto, men bruker Dansk itunes........Ditt første spørsmål: Jeg tror ikke man kan se TV2 Sumo i utlandet (uten å bruke VPN-tjenester).

Ditt andre spørsmål: TV2 Sumo er ikke tilgjengelig på Apple TV hvis man har valgt dansk iTunes-butikk.

Brukerens avatar
medlem i 243 måneder
 

Neste

Returner til Artikler (Mac1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]cron