Kernel panic

Diskusjon rundt Apples iMac

Kernel panic

Innleggav ricky_bartin » fre 06.01.2017 11:16

Har forsøkt å freshe opp en gammel iMac (11,1; 27"; late 2009).

Maskinen kjørte i utgangspunktet OS X Yosemite. Original Seagate HD feilet SMART-test og har dermed ikke kunne oppgraderes på en stund.

Kjøpte først 4x8GB FLEX DDR3 som fungerte fint etter installasjon.

Et par uker senere skulle jeg sette inn en ny HD. Kjøpte en Seagate ST2000DX001 2TB SSHD, og fikk til installasjonen uten for mye plundring. Fjernet en del støv med trykkluft. Hadde på forhånd laget en Yosemite USB, og brukte denne for å gjenopprette maskinen med Time Machine.

Dette skulle vise seg å skrubbe en del, med programmer som ikke responderte og repeterende prompting av icloud-passord etc. Jeg valgte derfor å gjøre en clean installering av Yosemite fra USB.

Som sagt, så gjort. Zappet NVRAM og formaterte HD før jeg satte i gang. Under installasjonen oppsto det én kernel panic, men det så ut til å fungere fint etter reboot. Installerte MS Office og Chrome etter første oppstart for å se om ting var på stell, og sjekket at Bilder og iTunes fungerte og kopierte som det skulle fra iCloud - ikke noe problem. Så skulle jeg kjøre installering av macOS Sierra fra AppStore. Det resulterte i kernel panic-fest under installasjonen, som allikevel til slutt, etter utallige reboots, gjorde seg ferdig. Jevnlig kernel panic nå etter hver reboot. Ifølge crashlog alltid 2700 sekunder etter reboot (selv om det i virkeligheten er langt oftere enn dette.

Prøvde på nytt med Yosemite fra USB. Nok en gang sporadisk kernel panic. Kjørte så Sierra-installasjon, denne gang fra USB. Samme resultat: Hyppig kernel panic.

Ingen piping under oppstart, eller andre tegn til defekt RAM (som fungerte fint under Yosemite pre Seagate HD).

Planen nå er å sjekke om situasjonen bedrer seg med andre RAM-moduler, men jeg er ikke optimist. Kan ikke sjønne at det skal være et kext-relatert problem på en clean installering.

Jeg bruker en generisk billig ikke-Apple mus, og OS ber meg identifisere tastatur ved første oppstart (bruker USB-tilkoblet originaltastatur). Kan én av disse to være relatert til problemet?

Elefanten i rommet er selvfølgelig den nye Seagate-disken, men jeg trodde at eventuelle problemer med denne ville vise seg på andre måter enn ved kernel panic?

Har noen en mistanke eller tips til hva som er gått galt? Er kernel panic 2700 sekunder etter reboot et tegn på en spesifikk feil?
medlem i 53 måneder
 

Re: Kernel panic

Innleggav arntss » fre 06.01.2017 22:30

Jeg er ganske sikker på at en 2009 iMac 11.1 ikke takler mer enn 16GB RAM.

http://eshop.macsales.com/shop/memory/iMac/DDR3_21.5_27

http://forums.macrumors.com/threads/can ... m.1327771/

Det vil derfor være trolig at det er disse som gjør at maskinen lager trøbbel for deg.

Brukerens avatar
medlem i 170 måneder
 

Re: Kernel panic

Innleggav Morse » lør 07.01.2017 0:29

Hvis det er en 11,1 med Core i5 eller i7 takler den 32 Gb RAM, det dobbelte av Apples anbefalinger. Men vær oppmerksom på at her er vi ute i «uoffisieltland», det viser seg ofte at ett merke fungerer fint, mens et annet med tilsynelatende samme spesifikasjoner ikke gjør det. PC3-8500 (1066 MHz) DDR3 SO-DIMM er tingen. Prøv å kjøre med 2 x 8 Gb og se hvordan det går. Så bytter du ut disse med de to andre brikkene og prøver der. Så kan du prøve med tre brikker, og siden alle fire igjen.

Gjør ellers oppmerksom på denne:

http://www.micromat.com/products/atomic

P.S. Har sendt deg en PM.

Brukerens avatar
medlem i 129 måneder
 

Re: Kernel panic

Innleggav ricky_bartin » lør 07.01.2017 2:12

Morse skrev:Hvis det er en 11,1 med Core i5 eller i7 takler den 32 Gb RAM, det dobbelte av Apples anbefalinger. Men vær oppmerksom på at her er vi ute i «uoffisieltland», det viser seg ofte at ett merke fungerer fint, mens et annet med tilsynelatende samme spesifikasjoner ikke gjør det. PC3-8500 (1066 MHz) DDR3 SO-DIMM er tingen. Prøv å kjøre med 2 x 8 Gb og se hvordan det går. Så bytter du ut disse med de to andre brikkene og prøver der. Så kan du prøve med tre brikker, og siden alle fire igjen.

Gjør ellers oppmerksom på denne:

http://www.micromat.com/products/atomic

P.S. Har sendt deg en PM.


Jeg bruker disse modulene:
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00HET8DM2/

Maskinen fikk gå i litt over en time uten panikk etter en safe boot i Yosemite, med 32 GB RAM på plass.

Tok ut 2x8, og fikk umiddelbar respons i form av spinnvill reboot-syklus, selv etter zap av NVRAM og SMC reset. Mistanke mot RAM er styrket, noe som føles veldig mye bedre enn mistanke mot HD og hovedkort.


Sent from my iPhone using Tapatalk
medlem i 53 måneder
 


Returner til iMacHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]