Anti virus programm

Anti virus programm

Innleggav Ver00 » man 13.02.2017 12:17

Virusprogram til Mac?
Hva er bra? Og ganske billig?
Hva trenger man egentlig? :-)
medlem i 43 måneder
 

Re: Anti virus programm

Innleggav Lost » man 13.02.2017 12:58

Du trenger ikke.
medlem i 138 måneder
 

Re: Anti virus programm

Innleggav Morse » man 13.02.2017 13:28

Du trenger https://www.malwarebytes.com/mac/

Og dersom du bruker Adobe Flash Player (en seiglivet uvane), så sørg for å laste det ned fra Adobes hjemmeside, sette det på automatisk oppdatering fra Adobe selv, og ignorere ALLE andre meldinger om oppdatering/nedlastning. Og lukke alle meldinger om at du trenger å scanne eller "rense" maskinen din.

Idéen om at Mac´en er uimottagelig for "styggedom" er en antikvert og farlig forestilling. Det er dessverre for lengst slutt på de tider, ser nesten daglig eksempler på dette, stort sett blant de utrolig mange og ellers fornuftige som "bare har trykket på ett-eller-annet" og melder om at Mac´en "har blitt så rar".

Mange brukere "som trykker på ett eller annet" ender gjerne opp med en haug søppel som gjør maskinen treg – det er gjerne denne gruppen som ender opp med å laste ned f.eks. MacKeeper som liksom skal "rense" maskinen din – og så har vi det gående...

Brukerens avatar
medlem i 85 måneder
 

Re: Anti virus programm

Innleggav T.B.Hansen » man 13.02.2017 14:19

Sett Mac'en til bare å godta installering av programmer fra «App Store og identifiserte utviklere» i Systemvalg > Sikkerhet og personvern. All programvare som har egne «kontrollpaneler» i Systemvalg må bare oppdateres derfra. Følg aldri linker til installering eller oppdatering fra andre steder.

Å installere skitt fra ulike steder, og så forsøke å bli kvitt det igjen med programvare fra lignende kilder, er ikke holdbart. Ni av ti (minst) «sikkerhets– og reparasjonsprogrammer» er i segselv skadelige. Er de trygge og har en nytte, finnes de på App Store.

Etpar store, seriøse programvareprodusenter (les Microsoft og Adobe) insisterer på å distribere programmene sine selv. Ellers er det App Store som gjelder. Den eneste grunnen til at programvare fra mindre utviklere ikke finnes på App Store, er at programmene er eksperimentelle, og at utvikleren ikke kan garantere at de virker som de skal — eller at det er rent søppel. App Store er kvalitetskontroll. Og det er billigere for små utviklere å selge gjennom dem, enn å drive egne salgssider.

Skal man kjøpe programvare for spesielle behov fra andre kilder, må man vite veldig godt hva man gjør, og hvilken risk man løper. Det dreier seg som regel om amatør– eller dugnadsprosjekter i evig betaversjon. Egentlig skal slik programvare bare kjøres for test, av folk med svært gode datakunnskaper.

Det hjelper ikke at programvare anbefales på nettfora. Mange som skriver slik er enten spesialiser som ikke forstår at andre kan mangle de nødvendige kunnskapene; andre er duster som ikke vet hva de skriver om. Noen kan til og med være representanter for utviklerne av skadeprogrammer. Også på Mac1 har vi sett anbefalinger av skadeprogrammer.

Gratis programvare som ikke er knyttet direkte til et fysisk produkt man har betalt for, må skaffe utvikleren inntekter på annen måte — typisk ved å spre reklame eller hente ut brukerdata hos stakkaren som lures til å installere det. Piratkopier av kjent programvare kan også være en kilde til skadeprogrammer.

Mac OS har ikke virus, i betydningen skadelig programvare som installerer segselv uten brukerens vitende. Man må selv installere skitten. Det unngår man effektivt ved å sette begrensninger i Systemvalg > Sikkerhet og personvern, slik jeg nevner ovenfor.

Brukerens avatar
medlem i 137 måneder
 

Re: Anti virus programm

Innleggav Morse » ons 15.02.2017 7:28

"Den eneste grunnen til at programvare fra mindre utviklere ikke finnes på App Store, er at programmene er eksperimentelle, og at utvikleren ikke kan garantere at de virker som de skal — eller at det er rent søppel. App Store er kvalitetskontroll. Og det er billigere for små utviklere å selge gjennom dem, enn å drive egne salgssider."

Feil. Der finnes nok av eksempler på programvare som er gratis, nyttig og veletablert , men som av ulike årsaker ikke er å finne på App Store. Men de som vet om dem er som regel også i stand til å omgå sperren når de skal installeres og tas i bruk. Men rådet om å holde seg til programmer fra App Store er ellers fonuftig for den jevne middelhavsfarer. Det hinder fortsatt ikke de bevisstløse i å fortsette å laste ned MacKeeper og falske Flashplayere, dog. Og vi har faktisk sett at App Store sine skott ikke er 100 % vanntette – men det er stort sett sjelden det forekommer lekkasjer. Her er en litt gårsdagsartikkel som gir litt innsikt:

https://www.howtogeek.com/210605/why-th ... -you-want/

Følg ellers med i timen. http://www.macworld.com/article/3169935 ... daily_html

Brukerens avatar
medlem i 85 måneder
 


Returner til ProgramvareHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]