"pipe" og backspace i shell -> ssh

Diskusjon rundt Mac OS

"pipe" og backspace i shell -> ssh

Innleggav hwidth » ons 13.04.2005 13:53

Hei!

Jeg jobber en del i shell der jeg ssh'er til en del maskiner. har to små problem:

1. Hvor i allverden finner jeg "pipe"-tasten på tastaturet? (den som ser ut som en stor i) :oops:

2. Backspace-tasten min fungerer som delete, dette blir veeeldig irriterende etterhvert :p

noen som har noen tips?

Henrik
medlem i 192 måneder
 

Innleggav Jon » ons 13.04.2005 14:37

Pipe er i allefall alt + 7.

Backspacen min fungerer ikke som delete, men som backspace, så jeg aner ikke hvorfor.

Moderator
Brukerens avatar
medlem i 205 måneder
 

Innleggav hwidth » ons 13.04.2005 14:54

k, må være noe riv ruskende galt med språkoppsettet mitt i ssh da, æ, ø og å fungerer heller ikke.

Character set encoding skal da stå på UTF-8, eller?


Henrik

edit: skriveleifer
medlem i 192 måneder
 

Innleggav Jon » ons 13.04.2005 16:06

Kan gå igjennom de relevante settingene i terminal.

Merk et terminal vindu og trykk på terminal også "window setting".

På emulation så har jeg følgende aktivert: Option click to position cursor, Paste newlines as carriage returns og reverse linewrap. Resten er av.

På "Display" og under Character Set Encoding så har jeg "Windows Latin 1".

i .bashrc så har jeg følgende:
export LESSCHARSET=latin1
set dspmbyte = "utf8" (vet ikke om denne overstyrer terminal instillingene eller motsatt)


For å få nordiske tegn i alle programmer så har jeg:
I .profile:
stty pass8
export LESSCHARSET=latin1

I .inputrc:
set meta-flag on
set convert-meta off
set output-meta on

Håper dette hjelper deg litt.

EDIT: Så du skrev ".. i ssh da". ssh'er du deg til en annen maskin så er det maskinen du ssh'er deg til sine instillinger som gjelder, ikke de du har på maskinen du ssh'er fra.

Moderator
Brukerens avatar
medlem i 205 måneder
 

Innleggav hwidth » ons 13.04.2005 16:17

Hei Jon!

Takk så mye! settingene mine i terminal var lik dine, men .profile og .bashrc fantes ikke. oppretta dem så ble det greier vettu ;)
btw, det var problemer lokalt også ja.

Henrik
medlem i 192 måneder
 


Returner til Mac OS



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]