Teknisk tegneprogram

Diverse programvare

Teknisk tegneprogram

Innleggav Haakon » lør 03.03.2018 20:01

Jeg skal lage en innredning i et stort wlak-in-closet/klesskap men må planlegge det på cntimeteren fordi jeg skal kjøpe skuffer ett sted og skapvegger skal lages av snekker opå stedet.
Finnes det et bra teknisk tegneprogra som funker til formålet? Med skikkelige mål, vinkler etc.
Vurderer dette også til å planlegge hele 2. etg, med flytting av vegger etc.

Håper på hjelp!
medlem i 165 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav OMMRen » man 05.03.2018 21:31

Har ikke erfaring med så mange, men ett jeg kan foreslå (anbefale) er Canvas fra ACD Systems (http://www.canvasgfx.com). Har brukt det i en årrekke, både under Windows (på jobb) og på Mac (hjemme). Mac-versjonen heter Canvas Draw. Har masse muligheter, og jeg tipper det har alt du trenger. Brukerterskelen er dessuten ganske lav.
Det er ikke et gratisprogram, men kan være verdt å sjekke ut (fås gratis på prøve, om du vil).

Brukerens avatar
medlem i 17 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav Helge Hafstad » tir 06.03.2018 0:51

Kjenner Canvas som et avansert tegneprogram fra tidlig på 90-tallet. Men her må det være noen som har kjøpt opp det gamle konseptet, for kan ikke huske at det var dem som hadde det opprinnelig. Må være flere her inne som også har vært borti Canvas fra tidligere tider...:-)

Brukerens avatar
medlem i 134 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav Morse » tir 06.03.2018 2:37

Mye å velge i. Men husk at hvis du spesifiserer ting nøyaktig, bør du ha god kommunikasjon med snekkere og håndverkere, ellers kan det bli krangel i ettertid. Se her:

https://blog.capterra.com/8-of-the-best ... e-for-mac/

Brukerens avatar
medlem i 90 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav OMMRen » tir 06.03.2018 17:34

@Helge
Du har helt rett. Dagens Canvas er videreføringen av programmet du husker fra 1990-tallet. Det var opprinnelig et rent Mac-program, men firmaet som lagde det ble kjøpt opp av ACD Systems. De gjorde det om og videreførte det som et rent Windows-program (i dag kalt Canvas X, med 2018 som nyeste versjon). Du kan lese litt om historien på https://en.wikipedia.org/wiki/Canvas_X.
Slik var det i lang tid, til stor frustrasjon for ihuga Mac-brukere som gjerne beholdt sine gamle maskiner med siste Mac-utgave av Canvas kun for dette formålet (programmet kunne ikke brukes på maskiner med Intel-prosessor). Men nå finnes det en ny Mac-versjon av Canvas (kalt Canvas Draw, med versjon 4 som den nyeste), og har jeg skjønt det rett så er det personer fra det opprinnelige firmaet som står bak denne. Programmet fungerer utmerket, og er ganske lik Windows-utgaven (selv om den har flere muligheter). Det har selvsagt skjedd betydelige endringer med programmet siden 1990-tallet, men jeg er nå en trofast Canvas-bruker fortsatt. :-)

Brukerens avatar
medlem i 17 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav Haakon » ons 07.03.2018 23:02

Takk til alle bidragytere!
Da tester jeg ut Canvas. Om det ikke er for dyrt....
medlem i 165 måneder
 


Returner til Diverse programvareHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Exabot [Bot], Google [Bot]