guider

Hvilken skylagring skal jeg velge og hva koster det?

iCloud Drive

Om et par måneder lanserer Apple iCloud Drive og tar dermed for alvor opp konkurransen med Dropbox, Google Drive og Microsofts OneDrive. Prisene på skylagring har falt som en stein de siste månedene og Apples iCloud Drive er konkurransedyktig også på pris. Her er oversikten over hva skylagring koster deg og fordeler og ulemper med de forskjellige leverandørene.

Slik får du Macen til å bli som i Apples reklamefilm

Slik får du Macen til å bli som i Apples reklamefilmI Apples nyeste reklamefilm har Apple gjort noe helt nytt og viser oss hvordan folk utsmykker sine Macer med klistremerker verden over. Det finnes nemlig tusenvis av vinylklistremerker som du kan utsmykke Macen din med og dette er disse Apple selv har valg ut.

Slik finner du OS Xs innebygde Wifi-scanner

OS X har en egen innebygd Wifi-scannerTrådløse nettverk har revolusjonert hvordan vi bruker våre datamaskiner, iPader og alt annet som kan kobles opp til Internet. Det begynte så smått med Apples introduksjon av AirPort i 1999 og i dag er Wifi overalt. Siden det er overalt er det også økende problemer med basestasjoner som konkurrerer om de samme frekvensene og kanalene.

Det kan derfor være lurt å sjekke om noen av basestasjonene i nærheten av din er på samme kanal. I Mountain Lion har Apple inkludert en Wifi-scanner for å gjøre akkurat dette, men den er ganske så skjult.

Send artikler til Kindle enkelt

Instapaper + Kindle

Har du gått til anskaffelse av en Kindle og ønsker å bruke den mer enn du allerede gjør? Hva med å lese internettartikler på den? Ett triks er å kopiere teksten over i et skriveprogram og sende hele fila enten på mail eller med USB-kabel, men i mine øyne er det tungvint. Med Instapaper og en Amazon-konto kan du få internettartikler over på en Kindle på bare ett tastetrykk — helt gratis!

Slå av Dashboard - for alltid

Slå av Dashboard - for alltidFolk har ofte et hat eller elsk forhold til Apples Dashboard i OS X. Mange bruker det aldri og irriterer seg over widgets som ligger i bakgrunnen, mens andre bruker widgets og dashboard kontinuerlig.

Hvis du tilhører den første gruppen, så er det faktisk mulig å slå av dashboard 100% og ikke ha denne aktivert i bakgrunnen.

Styr volumet på flere AirPlay-høytalere i iTunes 11

iTunes 11iTunes 11 ser alt i alt ut til å være en solid oppdatering med mange store og små endringer. Det er mange nye små funksjoner man ikke oppdager umiddelbart og en av dem er en sårt trengt mulighet til å justere volumet individuelt på flere AirPlay-enheter samtidig.

AirPlay har blitt såpass populært at mange begynner å ha flere enn 1 AirPlay-enhet i huset og da må man ha bedre kontroll. Det får du i iTunes 11.

Slik gjør du Gatekeeper enklere i bruk

Slik gjør du Gatekeeper enklere i brukGatekeeper er en av de viktige sikkerhetsfunksjonene i OS X Mountain Lion. Gatekeeper gjør det nemlig mulig for systemet å kun kjøre programmer som enten har blitt lastet ned fra Mac App Store eller har et godkjent utviklersertifikat fra Apple.

Dette er en fin sikkerhetsordning og bør alltid være på, men hva gjør man da med programvare som enda ikke har fått et sertifikat?

Slik får du Java til å fungere i Mountain Lion

Slik får du Java til å fungere i Mountain LionI Lion droppet Apple for første gang sin egen støtte for Java i OS X og leverte ikke systemet med Java installert. Apple distribuerte fortsatt Java for Mac, men nå har dette også stoppet.

Nylig sendte Apple også ut en oppdatering i Mac App Store som fjernet Apples Java fra maskinen, men de av oss som benytter BankID trenger jo fortsatt Java. Hva gjør man da?

Ukenummer i Kalender (iCal) i Mountain Lion

Ukenummer i Kalender (iCal) i Mountain LionVisning av ukenummer direkte i iCal har vært en savnet funksjon i årevis på Mac. Nå har det endelig kommet i Kalender, som iCal er omdøpt til, med Mountain Lion.

Nok en grunn til å oppgradere. Ukenummervisningen er ikke på i standardinnstillingene. Heldigvis er den enkel å slå på.

Slik endrer du standard lagring fra iCloud til lokal Mac

iCloudI Mountain Lion introduserte Apple fillagring i iCloud og dette gjør det mulig å lagre dokumenter i Apples «sky» og deretter få dem synkronisert på tvers av dine Macer og iOS-enheter. Veldig smart, men det er jo ikke alltid man vil lagre i skyen.

Som standard foreslår nemlig Apple at alle filer lagres i iCloud i programvare som støtter dette. Det er ikke mulig å endre dette i systemvalgene, men heldigvis har Apple gjort det mulig gjennom en enkel Terminal-kommando.

Baklengs bytte med kommando + tab

Baklengs programbytte med kommando-tab

De fleste kjenner nok til trikset kommando + tab for å bytte mellom programmer. Dette har eksistert på Mac og PC i alle år, men i OS X så finnes det en liten vri du kanskje ikke kjenner til?

Spill sjakk med venner over Game Center

Spill sjakk med venner over Game CenterEn av de nye funksjonene i Mountain Lion er Game Center - Apples spillnettverk. Med Game Center kan du se hvordan dine venner gjør det i spill på OS X og iOS og utfordre dem i spill som støtter multiplayer.

Det Apple ikke har fortalt deg er at et av spillene som støtter multiplayer i Game Center er sjakkspillet som følger med absolutt alle Macer.

Slik slår du av oppstartslyden på Macen

Slik slår du av oppstartslydenHvis du har en bærbar Mac som du tar deg med ut av huset har du helt sikkert opplevd situasjoner hvor oppstartslyden på Macen ikke helt er passelig.

Kanskje sitter du i en forelesningssal, et møte eller på toget og vil unngå at alle rundt deg snur seg til Macens oppstartslyd. Slik slår du av oppstartslyden på en enkel og en permanent måte.

Slik flytter du iPhoto-biblioteket til Dropbox

Slik flytter du ditt iPhoto-bibliotekVi har tidligere laget en guide som viser deg hvordan du flytter ditt iPhoto-bibliotek til en ekstern disk. Eksterne disker kan være bra hvis du har store biblioteker, men hva hvis du vil ha en backup i skyen og synkronisering på tvers av maskiner?

Da er skytjenster som Dropbox, Google Drive og Microsofts Skydrive et bedre valg.
Fremgangsmåten for å flytte ditt bibliotek til Dropx er nesten det samme som å flytte det til en ekstern disk, men med noen små fallgruver som du bør tenke på.

Vil du ha tilbake Exposé?

Vil du ha tilbake Exposé?

Fjorårets lansering av OS X 10.7 Lion endret Exposé-funksjonen som mange Mac-brukere mer eller mindre elsket. I stedet for å vise alle åpne vinduer, gruperte Exposé i Lion vinduene etter program. I Mountain Lion har Apple tatt til fornuft og du kan du få tilbake den «gamle» Exposé ved å gjøre en liten endring.

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai