KooBrick - pene nettverksprodukter fra Jensen Scandinavia

Koobrick - pene nettverksprodukter fra Jensen of Scandinavia

Jensen Scandinavia er en norsk utvikler av nettverksprodukter og selskapet har sjeldent vært kjent for god design. Nå har de derimot lansert en ny produktserie som virker svært interessant og ser pen ut samtidig. KooBrick som er et modulsystem bestående av trådløse hjemmeelektronikkprodukter med et rent design som vil passe et Apple-hjem godt.

KooBrick-serien inneholder foreløpig KooBrick WiFi, en trådløs gigabit-ruter med dual-band og KooBrick Roomi, som er en oppbevaringsboks for elektronisk utstyr som f.eks modemer, USB-harddisker, spillkontroller og kabler. I løpet av vinteren lanseres også KooBrick Boxi, en nettverksharddisk (NAS) med en lagringsplass på opptil 4TB. Med KooBrick blir det enkelt å sette opp et komplett hjemmenettverk med Wifi, NAS og modemer uten at stua trenger å se ut som et serverrom.

KooBrick kan stables oppå hverandre

KooBrick-serien kan nemlig stables enkelt oppå hverandre, og med sitt hvite, nøkterne og nedtonede design glir de ubemerket inn i ethvert hjem. Produktene har en slitesterk hvit gummioverflate som ifølge Jensen Scandinavia er motstandsdyktig mot støv og enkle å rengjøre. De beste av det hele er at du slipper både blinkende lys, skinnende overflater i metall, plast eller børstet stål og kabelrotet kan du gjemme i KooBrick Roomi. Jensen Scandinavia har utviklet KooBrick-serien sammen med designeren Ken Olling.

Hovedtanken bak KooBrick-serien er enkelhet. Produktene skal være enkle å stable, enkle å bruke og enkle å tilpasse et hvilket som helst hjem – uten at det går på bekostning av teknologien. Design er viktig også for hjemmeelektronikk, og slike produkter bør passe inn i sine omgivelser på samme måte som lamper, vaser og andre interiørgjenstander.

sier Karsten Kjoss, som er daglig leder i Jensen Scandinavia til Mac1.no

KooBrick Wifi

KooBrick Wifi støtter både IEEE 802.11n (2.4GHz / 5GHz) og IEEE 802.11g/b standarden og lover hastigheter opp mot 300 mbps. Sikkerhetsmessig så støtter KooBrick Wifi, WPA2-PSK, WPA-PSK, 64/128-bit WEP-kryptering og har også en innbygd NAT-brannmur med enkel DoS-beskyttelse. Du finner også to ethernetporter og en USB-port for å koble opp eksterne harddisker og andre nettverksenheter til routeren. Routeren er dermed en relativt standard router som bør dekke de fleste behov i et hjem.

De to første produktene i KooBrick-serien, KooBrick WiFi og KooBrick Roomi, er tilgjengelige for salg i butikker som fører Jensen-produkter (blant annet Elkjøp) og har veiledende utsalgspriser på henholdsvis 1.499 kroner og 499 kroner (inkl. mva.). Du kan lese mer om KooBrick på KooBrick.com.

svanos bilde

svano

Spennende at de vil satse på design (jeg er ikke sikker på om jeg ville kalt de pene, men smaken er nå delt...), men om de skal selge seg på design håper jeg detaljeringen er bedre på sluttproduktet enn hva de viser på disse illustrasjonsbildene. Slike produkter står og faller på detljene.

Hemo

På lager frå 12.01.2012 står det:

http://www.elkjop.no/product/data/nettverk-og-routere/KBROOMI/koobrick-roomi-nettverksskap

http://www.lefdal.com/product/data/nettverk-bredband/KBROOMI/koobrick-roomi-nettverksskap

Spennande produkt, dette :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai