Linuxdriver for Airport Extreme

For de som ønsker å bruke Linux på sin ibook eller powerbook med Airport Extreme har det lenge vært et problem at Airport Extreme-kortene ikke støttes i Linux fordi dokumentasjon for Broadcom-chipsettet som brukes ikke har vært tilgjengelig.

I dag kan man lese på digg.com at det nå har kommet drivere som gjør det mulig å bruke Airport Extreme i Linux.

Driveren er fortsatt under utvikling, og støtter kun ukryptert IEEE 802.11b-trafikk (11Mbit) enda, og har nok fortsatt en del bugs. Men for de som ønsker å forsøke driveren ligger kildekoden tilgjengelig som daglige snapshots.

For de som bruker KisMAC er også dette en god nyhet, siden det betyr at sjansen for at man kan bruke passive mode med Airport Extreme en gang i fremtiden er mye større nå som det finnes open source-drivere for kortene og chipset-spesifikasjoner.

Kilder: Digg, LinuxElectrons

Tags:
Jons bilde

Jon

Man kan/kunne bruke passive mode med kismac i 10.4.2 i allefall, tror det ble "broken" i 10.4.3, men er mulig det er rettet opp.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

Ghostride

Passive mode fungerer vel kun med de opprinnelige Airport-kortene og de andre kortene som er støttet, ikke med Airport Extreme, som det handler om her, se KisMAC-FAQen. Så det jeg mente var passive mode med Airport Extreme-kort, ikke passive mode generelt

(Nå ser jeg at jeg selvfølgelig har skrevet «Airport Express» istedenfor «Airport Extreme» som det egentlig skulle være i hele artikkelen. Noen admins som har mulighet til å endre det til Extreme for meg?)

Jons bilde

Jon

Kismac 0.2a (r75) støtter airport extreme i passive mode, i allefall under 10.4.2, men jeg tror som sagt at den kanskje er "broken" i 10.4.3. Gidder ikke sjekke.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

Ghostride

Aah, det har kommet støtte for det i alpha-versjonen/svn ja.. Det hadde faktisk gått meg helt hus forbi, det står jo ikke noe om det på websiden til KisMAC heller. Takk for opplysningen!

tactus

Det var gode nyheter. Nå.. visst bare dvale modus kunne fungert på maskiner med NVidia..

Jons bilde

Jon

Jeg har nvidia skjermkort og har null problemer med dvale. PB 12", rev b.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

tactus

Tipper du har en GeForce4 420 Go GPU siden det fungere hos deg? FX Go 5200 OTOH is a no-go. Men dersom du mot formodning har ett FX Go 5200 så ville jeg vært veldig interessert i å høre hvordan du har fått dvale til å fungere. :)

Jons bilde

Jon

Jeg har GeForce FX Go5200 32MB og har ikke noe problemer med vanlig dvale i os x. Hvis det er det du snakker om. Jeg snakker ikke om dvale i forhold til kismac.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

tactus

Okey. Jeg snakket om Linux. Beklager missforståelsen. ;)

smacmac

Vilt pent! Jeg bestemte meg for å prøve linux for et par uker siden og da fantes det ingen drivere. Og med tanke på hvor lenge aiport express har vært ute var det litt av et sammentreff at de driverne kom nå--1

Alfred.Woodden

Lurer på når Linux blir såpass ferdig at vanlige desktop-brukere kan vurdere operativsystemet...

Jeg har ingen problemer med Linux, men har desverre irritert meg mange ganger over de halvferdige løsningene som følger med systemet. Men dette er nok en diskusjon som passer best på linux1.no...

Iallefall gøy å høre at Linux er kommet enda et steg i riktig retning :-)

http://torsteinv.blogsome.com

Jons bilde

Jon

Det finnes flere linux distroer som vanlige desktopbrukere kan bruke uten problemer.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai