HandBrake 0.9.0

HandBrake er et open-source program for konvertering/transkoding av DVD til MPEG-4. Utviklerene av dette programmet lanserte i dag en stor oppdatering, både for Mac og Windows (Linux-versjonen kommer sannsynligvis litt senere). Er du på jakt etter et enkelt og raskt program for konvertere DVD til MPEG-4, da kan dette være noe for deg.
HandBrake ikon
Den nye HandBrake 0.9.0 har blant annet følgende å by på.

  • Brukergrensesnittet er bygget opp på nytt helt fra bunnen av.
  • Bildekvaliteten er forbedret gjennom bedre verktøy for skalering, deinterlacing, fjerning av støy, deblocking, invertert telecine. I tillegg er det lagt til nye forhåndsinnstillinger som skal gjøre det enkelt å få god bildekvalitet.
  • Hastigheten er forbedret pga. oppgraderte kopier av x264 og ffmpeg. Dette inkluderer også multi-threaded koding for iPod.
  • Kompatibliteten er forbedret gjennom de nye forhåndsinnstillingene for enheter som iPhone og PSP. Det er også kommet støtte for konvertering av kildemateriale med DTS-lyd, og en noe begrenset støtte for kontainerformatene .VOB og .TS. Sist men ikke minst, er det kommet støtte for konvertering til Matroska (MKV)-kontainerformatet.
  • Stabiliteten har generelt blir forbedret, og HandBrake har nå også (om ønsket) støtte for å lage MP4-filer større 4GB

Listen over er bare et kort sammendrag av 121 dager med voldsom jobbing. Det er gjort til sammen rundt 300 endringer. For detaljer, se http://handbrake.m0k.org/trac/timeline

(Dersom du får en fil som heter "HandBrake-0.9.0-MacOSX.4_GUI_UB.dmg.bz2" etter å ha lastet ned oppdateringen, må du endre navnet til "HandBrake-0.9.0-MacOSX.4_GUI_UB.dmg" for å få åpnet den)

svars bilde

svar

Skal prøve ut dette.
Håper denne versonen fungerer bedre, for den forige var ikek spesielt bra.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Det kjedelige med HB er at filmene har en stygg tendens til å bli så mørk. Kvaliteten er heller ikke så mye å skryte av, sammenliknet med filmer som komprimeres med QT pro.

Froskus

Er det meningen at den skal bruke veldig laaangt til på å "scanne" dvdn?
Jeg har en hjemmelagd dvd her, som jeg tenkte jeg skulle rippe noe fra. Den skanner kapittel 1-6, men etter det så står det bare skanner.... og ikke noe mer skjer.
Dette mener jeg ikke skjedde i den "gamle" versjonen. Men nå har jeg bare prøvd med en dvd da.

Må bruke MPEG Streamclip.
..
Macbook: 2gHz, 2GB ram, 100 GB HD og XP via BC.

thomasbs bilde

thomasb

Er det mye riper i DVD-platen? Prøv å blåse den ren for eventuelle støvkorn/partikler. Det kan ellers kanskje være noe galt med DVD-strukturen. Hvilket program er DVDen laget med? Jeg testet nettopp på en DVD laget med DVD Studio Pro, og den fungerer helt fint. I DVD Studio Pro får man opp en logg etter DVD-strukturen er bygget, og da kan man lett se eventuelle feilmeldinger. Jeg vil anta andre dvd authoring-programmer også har dette.

Froskus

Bruker Adobe Production Premium -> Encore DVD. (husker ikke om jeg rippa denne plata med gamle versjonen av Handbrake. Men jeg får i alle fall rippa den med mpeg streamclip.

devo

versjon 1.5 av dette programmet klikker på alt som kan generere den minste feil (selv ting som ikke er feil engang). Tror faktisk det er ganske mange dialogbokser som må forseres for at du får brent en dvd feil :)

svars bilde

svar

nope, like dålig som de forige versonen her ihvertfall.
Det som skjer er at rett før den er ferdig, så bare lukker hele programmet seg og videofila blir uleselig.
har prøvd med konstrant kvalitet på 80% og target sice på 7GB, men samme resultat.

mati_91

Jeg forstår ikke hvorfor iTunes ikke kan rippe DVDer. Da hadde det vært mye enklere å overføre dvd filmer til AppleTV eller iPod.

svars bilde

svar

Det programmet som fungerer best hos meg er faktisk crunch, men det støtter ikke undertekster da. :(

sotarts

@mati_91: Hehe, det kan vel hende at det har noe med lovligheten av å rippe DVDer å gjøre? Du husker kanskje den DVD-jon saken?

Jaroma

Handbrake fungerer bra. Det gjorde forsåvidt den forrige versjonen også. Jeg ripper konsekvent til .mp4. Denne versjonen av Handbrake gir bedre visuell kvalitet, men lengre "prosesseringstid" ( ja, det er en subjektiv vurdering, ei mer). Anbefales.

Yogis bilde

Yogi

Du fikk kanskje ikke med deg at DVD-jon vant den saken? ;) Med andre ord: Det er lov å rippe DVD i Norge...

svars bilde

svar

men bare til eget brukt og på filmer man selv har kjøpt, vist det er slik fremdeles?

iBoy

Jeg holder på å konvertere en DVD (Video_TS-mappe) til mp4 (iPhone / iPod Touch forhåndsinstillinger) i Handbrake. Hittil har det tatt to og en halv time, og HandBrake har kommet ca. 1/3 på vei. Det betyr vel at den vil komme til å bruke 6-8 timer på én film. Jeg har en 1,5 GHz PB G4. Er det normalt at konverteringen tar så lang tid?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai