BumpTop lansert for Mac

Bumptop

BumpTop har i lengre tid vært i utvikling, og bare et fåtall heldige har fått invitasjon til å prøve betaen. Nå har de endelig kommet med en Mac-versjon av programmet, som finnes både i betalversjon og som gratisversjon, dog uten alle mulighetene. Med BumpTop får du et ganske så spesielt 3D-skrivebord på din Mac.

BumpTop, for de som ikke har hørt om det, er en 3D-skrivebord på Macen din. Du får en flate, og fire vegger. Her kan du legge filene dine, henge de opp på den virtuelle veggen eller du kan stable filer oppå hverandre. Hvis du har en Mac med multitouch styreflate, kan du bruke denne til å lage stabler, dra de fra hverandre, gjøre ikoner større med mer.
BumpTop integreres godt med Exposé, Spaces og Quick Look, og dette vil uten tvil bli et populært produkt.

Programmet koster $29.

BumpTop kan lastes ned og kjøpes fra BumpTop sine sider. Det finnes også en Windowsversjon for de som ønsker det.

svenanderss bilde

svenanders

Dette programmet fungerer over all forventning. Jeg testet dette tidliger ut på PC, men det var litt shabby da, men nå begynner det å ligne på noe.
Løp og prøv!

Jecht

Venter bare på bedre theme support og tools til mac nå så er vi igang.

christerguttens bilde

christergutten

Hmm.. Nå kan vi få MER rot på skrivebordet og strø det ut over :P
Nice... NOT!

hansingehagens bilde

hansingehagen

Det er artig å se innovative løsninger, men er det nyttig? .. neppe. Hvor lenge vil du ha det aktivt i systemet ditt? .. ca. 15 minutter .... og da bare for moro skyld.

Peropaals bilde

Peropaal

Husker jeg syntes dette var en kjempegod ide første gang jeg så det. In-real-life har det begrenset nytte. Sikkert verdt å prøve.

Husker dere microsoft bob? Kanskje ikke det samme, men jeg får følelsen...

vlekanger

Jeg har ikke testet siste versjonen på Mac, men har vært med i beta-programmet fra starten. Testet det ganske godt for et par år siden i Windows og testet første (veldig ustabile) beta-versjon på Mac i fjor.

Jeg synes det er et kult produkt, men har vel egentlig aldri helt forstått vitsen.
Det ser unektelig utrolig stilig ut, men føler ikke at jeg får en mer effektiv arbeidsdag. Synes egentlig alt bare blir mer rotete.

jonro

Finner ikke lanseringsprisen det refereres til - noen som kan hjelpe?

SRD

Dette må prøves ut.

Henrik Christiansens bilde

Henrik Christiansen

@jonro: Beklager, liten glipp fra min side, lanseringsprisen på $19 var for de som hadde registrert seg for betaen, og ikke for andre kunder.
Får ikke endret artikkelen nå, men kanskje admin kan gjøre det?

djhalleus bilde

djhalleu

Jeg har prøvd Bumptop 1.01 på Macbook 2007. Det sviver bra og ser bra ut.

Poenget med bumptop er at en har en touch-skjerm. Jeg har ikke en touch-skjerm på min data. Vitsen er da borte for meg.

Zimena

Jeg likte dette godt. Jeg har nemlig en tendens til å dra "alt mulig" til skrivebordet, for så å tenke at jeg skal sortere det inn i riktige mapper senere. Som regel blir det aldri sortert før skrivebordet er så rotete at jeg ikke finner ut av hva som er hva lenger.

Med dette programmet blir sorteringen mye enklere, siden jeg kan plassere filer som skal i samme mappe i samme stabel fra begynnelsen. Deretter er det jo bare å flytte stabelen på plass.

I tillegg har jeg et par aliaser konstant liggende på skrivebordet. Nå kan de jo henge på veggen i stedet. Mye stiligere, og dessuten ute av syne når jeg IKKE har behov for dem. (Du kan nemlig dobbeltklikke på "gulvet" for å få skrivebordet til å se ut som det pleier - da forsvinner veggene).

Det eneste jeg ikke helt likte var at BumpTop viste ikonene for Macintosh HD og Time Machine-disken. Disse hengte jeg imidlertid bare opp på en av de "usynlige" veggene, så det var ikke noe stort problem.

Forresten: Er det flere som har oppdaget at når du flytter en stabel med filer, så blir filene flyttet som de skal, mens det fortsatt ser ut som det ligger et par filer igjen på skrivebordet? Filene ligger ikke der dersom du sjekker Skrivebords-mappen i Finder, så det er bare BumpTop som viser dem der. Neste gang du starter opp BumpTop er "spøkelsesfilene" imidlertid borte.

Martinsg

Fler som har problemer med at det shutter down MED EN GANG etter oppstart når en har byttet bilde på skrivebordet? makan til fysentasteri og lurendreieri!

ffinslo

Invite-versjonen er helt lik beta-versjonen som alle kan laste ned. Føler meg litt lurt. Ventet på invite i nesten et år. Men men. Synes allikevel programmet er litt morsomt, men hvor bli det av funksjonen hvor man kan lage bokhylle på veggen? Den er på windows-versjonen. Jeg mener uansett at dette er et program man viser frem til vennene sine for å så slå det av for å glemme det. En ganske ubrukelig gadget!

IEatApples

Dette kan bli interessant på "iPad-en"/Tablet greia som kommer.

MacMikkiss bilde

MacMikkis

Synes denne var helt ok jeg...
Artig med litt forandring, har my living desktop fra før.
Den er ihvertfall å anbefale! :D
Mvh. MacMikkis

djhalleus bilde

djhalleu

Har prøvd på nytt. Det har blitt et flott lite rom. Bilder av skumle tigere på veggen, et flott flygel. En pizza med fire stoler rundt. Og Gollum har fått seg iphone. Alt satt sammen av bilder på min bumptop!

BendikSs bilde

BendikS

har brukt det i en uke nå ca, det hjelper ikke så mye på produktiviteten, men det ser ganske bra ut og skrivebordet mitt er blitt mye ryddigere (har dokumenter på forskjellige vegger og i "piles" osv) men en ting jeg irriterer meg litt over er at geektool ikke funker "oppå" bumptop... urolig irriterende..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai