Apple TV 40GB droppes av Apple?

AppleTVSpådommen fra analytikeren Gene Munster angående Apple TV ble en realitet i den amerikanske Apple store i dag.

De har nå valgt å fjerne den minste 40GB modellen helt fra markedet og dette vil trolig også skje i den norske butikken i løpet av kort tid. Kommer det en ny modell?

Apple fjerner Apple TVDet kom ingen ny Apple TV på Ready to Rock eventen og nå ser det kun ut som det blir en prisreduksjonen framfor en oppgradering.

I Apple Store Norge står det fremdeles en til to ukers ventetid på Apple TV, men skal vi tro det som nå skjer over Atlanteren, er dette bare en formalitet som venter på å bli fjernet.

Er det en ny Apple TV underveis?

KennethDreyers bilde

KennethDreyer

Hva er sjansen for at den nye lar oss spille av divx og lignende? Det er forsåvidt det eneste som har holdt meg igjen fra å kjøpe en til nå..

mcdonnells bilde

mcdonnell

Quagmire

Så lenge ikke divx mm ikke fungerer direkte ut av boksen er apple tv uaktuelt for min del også

dordars bilde

dordar

Skjønner ikke hva folk har imot apple tv.. Den er jo helt genial? får jo HD filmer rett på boksen, slipper å laste ned (ULOVLIG) osv osv.

Bruker den mest til å spille av musikk som jeg har koblet på hjemmekinoanlegget. Synes det funker som fjell jeg altså! MEN sier ikke nei takk til noen ekstra tjenester i boksen..

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Uten støtte for de mest vanlige formater som XVID og slikt er den uinteressant for meg i alle fall.
Gidder ikke juge på meg amerikansk statsborgerskap for å få se film fra iTunes.

lfberge

Kan bruke iFlicks til å importere filmer/tv-serier til iTunes biblioteket. Fungerer hvertfall veldig bra opp mot iPhone, skulle ikke være noe i veien for å bruke det mot ATV. Blir et steg ekstra, men ikke vanskelig, og tar ikke veldig lang tid:)

mcdonnells bilde

mcdonnell

XviD er på mange måter skuet på som en ulovlig format, ikke fordi codecen er skadelig i seg selv, men fordi det er den ledende kompremeringsmodellen for piratene. I praksis så er det en reell konkurrent til iTunes.

Tror ikke Apple TV blir en hit før det kan konkurrere med TV. At du for eksempel kan kjøpe liveshow, fotballkamper og nye filmer enkelt lovlig og til en pris til og med VGS elever som bor hjemme gidder å diske opp.

Ser ViasatOnDemand selger Champions League til 79 kroner kampen. Så mye er ikke en fotballkamp verdt.

Kashmars bilde

Kashmar

Ser ikke problemet med at AppleTV ikke støtter h.263 (DivX/XviD). Kvaliteten på bildet er vesentlig dårligere og h.263 brukes i containers (.avi-filer) som er utdaterte (for mange begrensninger).

Ang. sport via nett, MLB At Bat 2009 (en iPhone-app vel å merke) selger nå live streaming av kamper til den nette pris av 99c per kamp (ca. kr 6,50) ut resten av sesongen. Regner med at de vil tilby dette gjennom hele neste sesong siden det er en funksjonalitet som kom med iPhone OS 3.0 (når 2009-sesongen var ca halv-spillt).
Skulle bare ønske AppleTV hadde kommet med støtte for apps fra content providers (i mitt tilfelle MLB.com). Tenk så kult det hadde vært å kunne laste ned en app laget av NRK som gir tilgang til hele NRK-biblioteket via AppleTV?

markbr

Har installert XBMC på denne og oppgradert den med 250gb disk . og den funker kjempe fint. hakker kansje litt på MKV filer men ellers er den kjempe kjekk. god lyd er det også . har 181gb ledig i gjenn på denne no .
Legger inn alle musikk filmer og lure på å legge inn tv serier på den.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

[quote="Kashmar"]Ser ikke problemet med at AppleTV ikke støtter h.263 (DivX/XviD). Kvaliteten på bildet er vesentlig dårligere og h.263 brukes i containers (.avi-filer) som er utdaterte (for mange begrensninger).

Men ALLE andre slike Mediasenterløsninger støtter XVID. Til og med DVD-opptakerne mine fra Panasonic og Targa spiller av dette. Og det er det formatet jeg (og skrekkelig mange andre) bruker mest. Når Apple da velger å IKKE støtte dette synes jeg de skyter seg selv i foten.
Jeg er en Apple-entusiast, men en AppleTV er et uinteressant produkt for meg pga for mange begrensninger.

bhegnas bilde

bhegna

Nå får en kun 160GB i Norge også. Satt ned til 2390,- Jeg mener løp og kjøp. Det er en meget bra mediasenter. Jeg har også ps3 men den bråker så mye at jeg bruker den kun ved blueray avspilling.TV er også mye finere å se på.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Ifølge denne artikkelen har Asus kommet med en mediasenterløsning. Den er uten harddisk, men MED så mye annet snacks.
Den spiller alt av formater og koster 1000 kr.
Klarer ikke velge en AppleTV til 2.400 kr når dette er alternativet.

http://www.dinside.no/823041/asus-oplay

pragma66

Ventet lenge med å kjøpe Apple TV, men når jeg endelig gjorde det har det vært noe av det smarteste jeg har gjort. Bruker VisualHup til å konvertere whatever (som overfører rett til iTunes), og kjøper/leier filmer når jeg har lyst til det. Jeg bor riktignok i utlandet, og kan deremd leie og kjøpe uten problemer. Skal flytte til et annet land uten filme i iTunes, og må derved beholde mitt nåværende kredittkort. Det er den eneste streken i regningen. Kvaliteten er topp, syncingen er problemfri, og det tar mindre enn et menutt før du kan begynne å se filmer fra du har kjøpt.

JAB

Men når kan vi få mulighet til å leie film, ser jo etterhvet nå att det er andre leverandører som man kan leie film fra over nettet, så det kan umulig være filmselskapene som setter begrensninger.
Er det noen som har litt inside info?

slogmos bilde

slogmo

@Dorkfish:
Hva med denne?
http://www.audiovisuelt.no/artikler/lgs_nyeste_har_alt/70716
http://www.audiovisuelt.no/artikler/naermer_seg_butikkhyllene/71743

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai