Apple vs. Piratene

Det er ingen hemmelighet at det er rimelig enkelt å laste ned piratkopier av de nyeste TV-seriene på internett. Så lenge ikke iTunes (eller noen andre) selger TV-serier i Norge har mange nordmenn benyttet seg av sjansen til å ulovlig laste ned populære TV-serier som Lost og Prison Break. I USA har man muligheten til å være redelig og kjøpe disse TV-seriene direkte fra iTunes Store, men er kvaliteten noe bedre?

Bloggen The-Ish.com har lastet ned den populære TV-serien Lost fra Apples iTunes Store samt via BitTorrent og gjort en sammenligning av kvaliteten på TV-serien.

itms

itms

Dessverre viser det seg at Apples iTunes Store tilbud er vesentlig dårligere enn det man rimelig enkelt kan laste ned fra nettet ulovlig. iTunes TV-serien har dårligere oppløsning, ikke 16:9 format og viser vesentlig mindre av bildet enn hva den piratkopierte versjonen gjør. Forfatteren av bloggen mener at han har brukt 2-3 minutter mer tid på å få tak i de piratkopierte versjonene enn de lovlige - allikevel er resultatet nedslående for lovlig innhold.

Hvis Apple og TV-bransjen ønsker å utkonkurrere de ulovlige nedlastingstjenestene må de tilby et produkt som er vesentlig bedre enn piratversjonen. I Norge har vi enda ikke tilgang til TV-serier eller film via iTunes Store, men rykter hevder at vi nærmere våren vil få tilgang i hele europa.

Vil Apple bruke Apple TV lanseringen (eller europa lanseringen) til å endre sitt innhold til HD-kvalitet og dermed tilby et bedre produkt enn piratene?

svars bilde

svar

Blir det ikke litt feil å sammenligne SD video (fra iTunes) med HD video (fra pirat)?

TopDog

Nei, det blir det ikke. Fordi man her sammeligner brukeropplevelse, ikke teknologi. Brukere flest gir pokkern i om det heter SD video eller HD video. De vil ha best mulig kvalitet...

Og det får de ikke via lovlige kanaler. Det er poenget!

ZiPLe

Er vel ingen tvil i dag at pirat-alternativene er sabla gode...

Laster man feks ned fra usenet, kan man jo stille inn slik at med et klikk lastes filene ned, pakkes ut, og kopieres over til feks film-mappen. Deretter er det bare å fyre opp xboxen og kose seg med film i "god" kvalitet. Kvaliteten er god, ingen problem med DRM og faren for virus er ikke-eksisterende. Med div torrent-programmer kan man jo stille inn slik at alt går av seg selv (via RSS-feeds).

Håper bransjen bare skjønner at skal de kunne konkurrere mot noe som er "gratis" må de levere en bedre opplevelse enn hva pirat-alternativene innebærer (men som sagt, ikke enkelt det mtp hvor gode de har blitt)

rolfern

Underholdningsbransjen driver og skyter seg selv i foten!
Hadde f.eks plateselskapene blitt enige om en skikkelig dvdaudio standard for 10 år siden og satset på kvalitet i stedet for å tyne max ut av cd-mediumet er jeg sikker på at ulovlig nedlasting av mp3 filer med middelmådig kvalitet hadde vært langt mindre utbredt.

Anders

Laster du ned i 720p blir sammenligningen mye værre for Apple, de fleste finnes det også...
- www.ossgutta.net -

youdecide

Får håpe det endrer seg når Apple TV kommer. Sannsynligvis vil de da kunne tilby H264 HD innhold.

mvh.
Tom - mediadesigner
web: www.tomsommerseth.com
Creative Director at: www.reelinmotion.no

steinmbs bilde

steinmb

Apple må gjøre noe med kvaliteten på filmene. Vet ikke om det er avtalen de har med filmselskapene som regulerer dette eller det er Apple selv som ønsker å nedgradere kvaliteten før man kjøper den. Siden jeg har en amerikansk iTunes konto har jeg testet en del filmer. Veldig enkelt og greit, men mangler subtitles, synes no det er et minimum de kunne legge med..

--
Stein Magne

hanssmed

det spiller vel ingen rolle egentlig, hvis det eneste formålet man har med å laste ned, er å se det på iPod'n? Men skjønner godt at man vil se det i større oppløsning. bra test!

MadHatters bilde

MadHatter

En ubehagelig sannhet.

magnuz

Lost episodene på 350 mb (som den visst i sceenshoten) har ingenting med HDTV å gjøre. Disse er nedkomprimerte versjoner med mye lavere oppløsning. De ekte 720p versjonene av Lost er på 3,5-5 gb og her snakker vi KVALITET! Er også mulig å få i x.264 på rundt 1 gb.

Det at det står HDTV i filnavnet betyr bare at det er HDTV source, ikke noe mer. Man må kikke etter 720p i filnavnet for å skaffe de ekte HDTV versjonene.... Mange som tar feil av det her, og blir rimelig skuffet når de blåser det opp påå hdtvn sin.

Men Apple burde få rævva i gir å satse på ekte HDTV ja!

kolbys bilde

kolby

Det største problemet med å satse på nedlastning av så store filer er da båndbredde. Men der kommer jo BitTorrent inn som flere selskaper nå snuser på.

Daniels bilde

Daniel

Forskjellene mellom lovlige og ulovlige kanaler er jo at de ulovlige kanalene trenger ikke tenke på rettigheter, avtaler, hvem får 20% av inntektene, hvem får 30% av inntektene osv.
Det vil derfor (nesten) alltid være vanskligere å drive lovlig butikk når man må bruke lang tid på avtaler og lover og slikt. Det kan jo rett og slett være slik at selskapene ikke tillater at Apple kan legge ut i full kvalitet fordi de er "redde" for det nye mediet - internett. Kanskje de vil se hvordan det er først før de lar Apple legge ut i full kvalitet.

En annen ting som man burde tenke på er jo at bor du feks i USA, kan du se hele episoder av TV-serien på hjemmesiden deres! Og mange tenker da: "Ja, altså skal man kunne se dem gratis på hjemmesiden, hvorfor betale for å kjøpe dem? Jeg kan jo se gratis og laste ned gratis etterpå via (feks) Pirate Bay."

audunr

Kjøper ukentlig episodene av 24, Lost, Battlestar Galactica og Heroes på iTunes Store. 24 har desidert best kvalitet av disse, Heroes er ikke så verst, mens Lost og Battlestar Galatica er dårlige. Filstørrelsen er gjerne 400-500 MB. Har også opplevd store problemer med hakking med Lost-episodene, enda bitraten er som på alle de andre seriene og bildet mest ser ut som grøt.

Det er nok den varme følelsen av å ha gjort noe riktig man betaler for.

HD er ikke så viktig for meg, men de burde kunne utnytte den halve gigabyten per episode bedre.

MVH Audun

kosti

Det er å kaste penger ut av vinduet å betale for disse Tv-seriene når de kan lastes ned gratis andre steder. Enten har man veldig god råd, eller så er man idealist på sin lest.

Det kan sammenlignes med å velge å betale for en parkeringsplass når det står en ledig gratis plass rett ved siden av.

Allikevel skal man respektere det hvis noen ABSOLUTT vil betale. Det er jo noen som tjener på det også :)

Polymorphs bilde

Polymorph

Det går 100x raskere å laste ned fra iTunes istedet for piratversjoner.

Lost er 4:3, men Prison Break, f.eks. er 16:9.
Det varierer på showene.

Grunnen til at jeg kjøpte med sesongkort for Priosn Break 2 og Lost 3 er hvor kjapt jeg kan laste ting ned.

At jeg ikke får med alt i bredden er så som så. Eneste kjipe er at iTunes kjører en helt vill gamma i full skjerm.

Desverre er det iPod-en som ødelegger for kvaliteten. De kan ikke ha høyere oppløsning fordi iPod-en ikke ville kunne ha kjørt videoene.

Cotkar

Apple TV kommer til å endre på dette - det blir mye meir behagelig å sitte i sofaen med fjernkontrollen og browse nye filmer og TV-shows.

overagnar

Det hjelper da vel ikke om Apple TV kommer hvis kvaliteten på det man laster ned fortsatt er dårlig?

Og det at HDTVLÅL faktisk er bedre enn det man får kjøpt på iTS er bare latterlig, heh, ikke rart folk laster ned ulovlig istedet.

Cotkar

Du har rett i det - mange ønsker seg nå HD materiale - tipper at iTunes Store snart begynner å selge 720p filmer. Men det vil nok gå ei stund før HD er det vanlige.

youdecide

Gratis parkeringsplass?
hehe...ja...sammenligningen er vel å stå på en parkeringplass og putte penger på automaten eller stå der ulovlig.
Enten begår man lovbruddet eller så betaler man og støtter opp om serier som trues av seertall og amerikanske tv kanaler som "throw in the axe" og plukker ned
"populære" tv serier fra sendeplanen. Amerikanske"The Office" ble for ikke så lenge siden reddet av ITS.

mvh.
Tom - mediadesigner
web: www.tomsommerseth.com
Creative Director at: www.reelinmotion.no

segrov

Når jeg skulle ha ny bil, hadde jeg valget mellom å kjøpe en vanlig familiebil eller stjele en dyr luksusbil. Jeg endte med å kjøpe den ordinære VW familiebilen i stedet for å stjele en dødsrå Audi A8 med kjempemotor og luksusinterør.

Altså, til tross for at jeg ved å stjele en Audi A8 kunne fått en mye bedre bil, valgte jeg det lovlige alternativet med de begrensninger det ga meg. Det er et paradoks at ved å foreta et lovlig valg gikk jeg glipp av mange fordeler, ikke sant?

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

youdecide

mvh.
Tom - mediadesigner
web: www.tomsommerseth.com
Creative Director at: www.reelinmotion.no

ZiPLe

"Det går 100x raskere å laste ned fra iTunes istedet for piratversjoner."

Det tviler jeg sterkt på. Er kanskje tilfelle om man kun bruker torrent, men som regel får man max peis på linjen da og. Men hva vet jeg... ;)

Daniels bilde

Daniel

Enig med Segrov her..

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Må også si meg enig med Segrov. Blir teit å sammenligne noe man kan skaffe seg ulovlig og lovlig på denne måten... Hvor store harddisker har de fleste av dere forresten? Hvis jeg skulle lastet ned alle TV programmene jeg ser på til daglig i full HD-kvalitet så hadde det blitt fint lite med plass igjen på harddisken min... Har dere forresten hørt om å kjøpe TV serier på DVD? Her får man jo maks uttelling både på kvalitet og at alt er lagret på DVD plater (slik at man slipper å fylle opp harddisken med mindre man ønsker det...)

ZiPLe

Problemet med Segrovs tankegang koblet opp mot piratkopiering er følgende: Om du stjeler Audi'en er det noen andre som ikke får den. Om du kopierer musikk / film beholder eieren fortsatt sin opprinnelige orginal. Ergo er det ingen som har mistet noe...

Tyveri? Nei! Brudd på åndsverkloven? Ja... (forutsetter at det er snakk om beskyttet åndsverk da )

iBjorns bilde

iBjorn

Allikevel skal man respektere det hvis noen ABSOLUTT vil betale.

Rørende å se at en slik staut representant for den oppvoksende slekt er så til de grader åpen for (og endatil er full av respekt i forhold til) at i alle fall andre enn ham selv har moralske anfektelser når det kommer til tyveri. Da tar vi et tre ganger tre "Han leve", dere!

HAN LEVE!
HAN LEVE!
HAN LEVE!

HAN LEVE!
HAN LEVE!
HAN LEVE!

HAN LEVE!
HAN LEVE!
HAN LEVE!

ZiPLe: Joda, det er tyveri. Å forsyne seg med noe som ikke er gratis uten å betale for det, og uten eiers godkjennelse kalles å stjele, men hvis du synger den sangen der høyt nok og lenge nok så høres det kanskje sant ut for deg...

youdecide

Seertall går ned som et resultat av blant annet mye piratnedlasting. Musikk lastes ned ulovlig. De som overlever er de som promoterer mest og har høyest seer- /salgstall.
Resulat: Færre serier / filmer i høy kvalitet og mer møkk. Mindre inntjening til selskapene, mindre budsjet...konsekvensanalysen er såre enkel. Last ned ulovlig så bidrar du til "the pool of crappy content development".

mvh.
Tom - mediadesigner
web: www.tomsommerseth.com
Creative Director at: www.reelinmotion.no

modin

Det du glemmer Segrov er at det å stjele en Audi A8 betyr en risiko, mens det å laste ulovlig film på nettet ikke innebærer en risiko, (eller i såfall en svært marginal risiko). Det at det finnes en risiko for at man kan havne i fengsel og i tillegg få ødelagt alle mulighet når det kommer til yrkeskariere, personlig økonomi osv for resten av livet, gjør at de fleste av oss velger å ikke stjele A8en. Hadde man hatt en garanti for at man aldri ville bli tatt tror jeg flere av oss hadde begått kriminelle handlinger. Mange av de som er kriminelle i hvertfall de som begår vinningskriminalitet, gjør jo netopp dette fordi de mangler evnen til å kalkulere den risikoen de løper ved å begå kriminelle handlinger.

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Greit nok at man ikke stjeler fra personen man laster ned fra, men i praksis stjeler man fra artisten, og plateselskapet som ikke får alle inntektene de kanskje ville ha fått...

segrov

Om du bekymrer deg for at noen mister A8en sin, kan du jo huske på at de har forsikret den,så de får jo en splitter ny bil, og burde være glade...

Poenget mitt er at artikkelen over sammenlikner to forskjellige alternativer, hvor det ene er lovlig og det andre er ulovlig, og selv om man får fordeler ved å bryte loven, så er det fortsatt ikke noe godt argument i retten...

(...skjønt snuten er på latsida for tiden når det gjelder piratkopiering, så man blir nok ikke tatt. Politiet var hissigere på slikt da jeg var en liten kid. Razzia på copy-parties og sånt *mimre, mimre*)

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

"Forbrytelser lønner seg ikke" het det i gamle dager... Holder meg til beskjeden utveksling av Word dokumenter jeg da...

PaulHarald

Nåværende iTMS nedlastninger er jo beregnet for iPod. Klart at iTMS vil tilby 720p widescreen når de nettopp nå lanserer en dings for å spille nettopp dette formatet. Sammenlikn heller etter at det skjer. Eller sammenlikn nedlastninger fra iTMS idag med torrents som har "iPod" i navnet sitt. Mer rettferdig.

G-Macs bilde

G-Mac

Segrov, hadde du valge mellom å kjøpe familiebilen og en ulovlig kopi av en dyr sportsbil som var mye billigere enn orginalen men så helt lik ut, kan du sammenlikne det med å kjøpe ekte filmer vs. piratkopierte. Fordi, filmbransjen mister ikke penger om jeg laster ned en piratkopiert film, de bare får ikke penger for den. Og hvis alternativet stod mellom piratnedlastet film eller å ikke kjøpe filmen i det hele tatt så tjener de ikke noe på de uansett, ergo. de taper ikke direkte på det heller.
Filmbransjen tar altfor mye betalt at jeg skjønner at folk tyr til piratnedlastning og når du apåtill får dårligere kvalitet og ikke kan bruke filmene slik du vill (legge de over på andre ting som andre MP3 / Video spillere som ståtter iTunes sine formater) så er det enda større grunn for å laste ned ulovlige filmer.

Det er ikke sånn at en dag har alle skuespillerne jobb mens den nest sies alle opp pga. nedlastning av filmer. Det var samme hysteriet da det gikk ann å ta opp radio og kopiere kastetter / cd'er i musikkbransjen men de har jo overlevd for det om...

youdecide

...man må akseptere at noen syns det er helt greit å stjele. Jeg vet iallfall at mange software selskaper har gått veldig veldig dårlig pga. piratversjoner av
deres software. "Theft is a crime" :)...Om den er digital og tilgjengelig så er det fortsatt ulovlig.

mvh.
Tom - mediadesigner
web: www.tomsommerseth.com
Creative Director at: www.reelinmotion.no

xry

En _HELT_ ekte 720p episode med surround lyd kan komme opp i over 10 gigabytes, det er helt enormt hvor mye kvalitet man kan få på disse episodene, da er det som regel bare en direkte kopi av streamens om TV-stasjonen sender ut.

Når det gjelder hastighet og tilgjengelighet, jeg har ikke problemer med noen av tingene. Hver natt plinger RSS filterene inn, og laster ned automatisk for meg. Da er episodene ferdig iløpet av natta, og jeg kan både nyte tv-episoder og internettlinja om dagen.

iTunes sliter, Apple også. De klarer ikke å levere ekte HD kvalitet, de tilbyr gammel SD og rett og slett drittkvalitet. Heller ikke 16:9 på storparten av TV-seriene demmes.

Hadde jeg vært eldre og om iTunes hadde tilbydd noe som var bedre og over piratnettverket, så kunne jeg kanskje vurdert å handle på iTunes. Hadde vært revolusjonerende om de hadde tilbydd norsk tekst av seriene, men det får de aldri lov til siden TVNorge har rettighetene til serien.

Nei, dette er altfor uklart, er altfor mye som gjenstår å oppklares før Apple skal ha et verdig tilbud. ABC tjener nok av penger på Lost, og jeg pleier som regel å se på Lost når det går på TVNorge også, så ingen tap for noen unntatt de jeg avslører ting for ;)

segrov

Jeg hadde valget og vlagte lovlig. Og selv om jeg hadde valgt en kriminell løsning, ville bilprodusenten tjent på det. Poengeter er ikke hvem som tjener eller taper på det av produsentere og eiere etc. Poenget her er at det finnes lover som beskytter eiere og forbrukere, og når loven sier at det er forbudt å stjele en bil eller piratkopiere en film, så er det faktisk fordi det er en god grunn til dette.

Om du en dag skulle komme i skade for å lage et åndsverk som du vil selge, så tror jeg også du ville vært glad for at samfunnet er på din side.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

kosti

Noen velger å betale. De fleste velger ikke å betale.

Utover det er det ingen forskjell. At noen får en god følelse av å betale, og absolutt holde seg innenfor regelverket får bli deres sak. Det er fint for de, men ingen trenger å ha dårlig samvittighet får å laste ned noen gratis serier fra nettet.

kolbys bilde

kolby

G-Mac:
Du har «Kopiering fra Starefossen uten tillatelse er ikke tillatt.» i bunnen av nettsiden din, men du har tydeligvis ikke noe imot å kopiere andres åndsverk. ;)

EinarJ

" Jeg vet iallfall at mange software selskaper har gått veldig veldig dårlig pga. piratversjoner av
deres software. "

Vel, jeg vet om et par programvarehus som har gått utrolig mye bedre nettopp fordi programvaren deres ble piratkopiert kraftig: Microsoft og Adobe.

Bare nevner det, verden er ikke svart eller hvit gutta, den er en slags mørkegrå med en anelse lysebrun i seg.

segrov

Døh - hadde microsoft tjent på piratkopiering, hadde de ikke gjort slikt helvete ut av sikkerhetsprerrer og dill og greier...

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Adobe og Microsoft tjener jo ganske godt fra før av... Hadde piratkopiering vært ikke eksisterende så hadde de nok tjent en god del mer.

wonderboy

De eneste som hadde tjent noe på at piratkopiering forsvant er vel de som produserer fri programmvare. Dersom det ikke gikk an å komme i besittelse av photoshop uten å svi av en god årslønn i de nye EUlandene hadde nok bruken av f.eks GIMP skutt i været. Samme hadde nok skjedd med openoffice

kolbys bilde

kolby

Men det er ikke å se bortifra at selskaper som Microsoft og Adobe har fått så stor stilling i markedene sine pga. piratkopiering. Mange av de som har kjøpt lisenser piratkopierte først.
Men det er ikke alle som ser at selv med dette tilfellet, så må de jobbe mot piratkopiering. Det er en stor forskjell på 1 tusen pirater og 1 million. Når du låser huset ditt så stopper du ikke alle i å bryte seg inn i huset, men du stopper majoriteten som hadde bare spasert inn hvis de kunne . (Rar sammenligning, ok.)

segrov

Piratkopiering hindrer faktisk fri programvare. Det finnes i dag en rekke glimrende gratisalternativer som alle burde ha kjent til. Men jeg tror at siden mange kopierer, stopper det folk fra å prøve ut (og lære mer om) gratisalternativene... Hadde flere brukt GIMP, hadde det også blitt enda bedre.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

TorbX

Du sa:

"Poengeter er ikke hvem som tjener eller taper på det av produsentere og eiere etc. Poenget her er at det finnes lover som beskytter eiere og forbrukere, og når loven sier at det er forbudt å stjele en bil eller piratkopiere en film, så er det faktisk fordi det er en god grunn til dette."

Hva er grunnen?

Uansett grunnen, den beste løsningen til nå har vært å plage oss vanlige lovlydige brukere med sperrer i øst og vest, påtvunget reklame på DVD'er, mas mas, etc.

De (rettighetshaverne) plager meg også med at de ikke vil å ta i bruk teknologien som eksisterer, men i stedet insisterer på å sende f.eks. Prison Break en gang i uken på hele kloden. Det er ikke slik jeg vil bruke medier.

Det er sant som en fyr over her sier, de taper ikke direkte på enkelte av dem som laster ned, for de hadde ikke KJØPT varen om det var eneste alternativ. De har fakisk større grunn til å frykte folk som vil SELGE piratvare til underpris - da snakker vi om penger selskapet går glipp av.

Lukass bilde

Lukas

Den som har opphavsretten står fritt til å diktere betingelsene for hvordan hva det nå er skal formidles. Serier, musikk, filmer, bøker osv. Godta det, eller klar deg uten varen. Det er frekt å ta seg til rette.

Det at det med tiden er blitt enklere å forsyne seg uten å betale, betyr ikke at det er blitt mer riktig eller lovlig. Ønsket om økonomisk utteling for åndsverket er fortsatt viktig for mange. Kom gjerne med forslag til hvordan distribusjonen kan endres og forbedres, men ikke tråkk på andres rettigheter før du er kommet til enighet om andre betingelser med dem.

gamlerik

Haha, dere er så patetiske moralister. Ta dere sammen. Høyt budsjett betyr ikke høy kvalitet. Dyktige TV/filmskapere trenger ikke alle pengene våre. Piratkopiering er en realitet, og det er opp til den enkelte å avgjøre om man vil benytte seg av det eller ikke. Folk laster ned TV-serier ulovlig fordi de ikke er villige til å se reklamer hvert kvarter, eller bli avbrutt midt i filmen med reklame-nyheter-reklame-været-reklame. Dessuten går ikke selskapene glipp av en krone fra meg, fordi man ikke hadde kjøpt mesteparten av musikken man laster ned uansett. Man laster ned, lytter, og hvis det er interessant, kjøper man det. De fleste jeg kjenner iallefall. Du kan sammenlikne det med å høre på cd-er i platebutikken. Et lite tankekors for Apple dickryders, Apple hadde ALDRI vært der de er i dag hvis det ikke hadde vært for piratkopiering. Si noe annet, og du tar feil. (Stikkord: iPod)

kosti

KUNNE IKKE VÆRT MER ENIG ENN MED SISTEMANN :) Det er på grensen til latterlig med alt det maset om at det er ulovlig etc...Hjeeelp!

segrov

Kjære kosti og gamlerik.

Jeg bryter fartsgrenser. Det er kjempemorro å kjøre fort. Ikke blir jeg tatt ofte heller. Men neste gang jeg blir tatt og politiet skal gi meg bot, har jeg – takket være ddere – lært hva jeg skal si til politiet: Dere er patetiske moralister, og det er latterlig med alt maset om det er ulovlig etc.

Når jeg forteller politiet at det er patetiske moralister, regner jeg med at politiet forstår hvor feil de har tatt, og lar meg slippe boten. De kommer sikkert til å be om unnskyldning også. Og hvem vet? Kanskje de gir meg en klem også?

Så tusen, tusen takk til Kosti og Gamlerik for at dere har kommet med et virkelig godt, tungt fundert og vektig argument for at nettopp jeg skal få lov til å fortsette å være kriminell.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

kosti

Bare betal du Segrov. Betal så mye du vil hvis du er så bekymret. Ingen som laster ned en film eller et par MP3 filer uka trenger å ofre det du skriver en eneste tanke.

gamlerik

Segrov. Jasså, lille venn. Du sammenlikner deg selv med politiet? Ja, forumpoliti har vel alle nettfora. Man kan ikke sammenlikne nedlasting av ulovlig materiale med å kjøre over fartsgrensa. Setter man liv i fare ved å laste ned et album via bittorrent? Nei, det gjør man ikke. Så gratulerer med dagen, herr tilbakestående. Du har tapt.

youdecide

Klarte ikke å se at han sammenlignet seg selv med politiet.

mvh.
Tom - mediadesigner
web: www.tomsommerseth.com
Creative Director at: www.reelinmotion.no

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai