PC Magazine: – Apple best

Hvert år har PC Magazine en massiv brukerundersøkelse hvor leserne får anledning til å vurdere hvor fornøyd de er med forskjellige datamaskinprodusenter.

Ikke overraskende kommer Apple meget godt ut i alle kategorier. På stasjonære maskiner er Apple på topp, sammen med Sony (og Sony selges ikke i Norge). I kategorien for Bærbare troner Apple på toppen med en score på hele 9,1 av 10. Andreplassen får Lenovo (tidligere IBM) med 8,4. Apple har utrolig lave 8% reparasjonsrate.

iPod også best
Når det gjelder iPod, kommer også den ut på topp, sammen med Conows iAudio-spiller.

På spørsmål om oppstartsproblemer kom Apple på 3de plass, kun slått av amerikanske eMachines og Gateway.

Bra og dårlig support
Apple kommer best ut i spørsmål om support i forbindelse med datamaskiner, men når det gjelder support på iPod, scorer Apple langt dårligere, med kun 6,5 prosent, en misnøye vi også kan kjenne igjen i fra norske medieoppslag den siste tiden. Riktignok er reparasjonsprosenten også her lave 8%, men det er blant disse vi finner misnøyen. Med så mange millioner solgte iPods, vil selv en veldig lav prosent bli en del folk.

Det er verdt å merke seg at ingen MP3-spillere i undersøkelsen scorer godt på support, noe som kan tyde på et marked med lave marginer og liten vilje til å innrømme kunden gode garantiordninger. Men siden Apple scorer godt på support på Mac, er det grunnlag for å håpe på bedre tider for iPod-support.

Les mer
Hele undersøkelsen finner du på PCmag.com/sr

Per-Kristian

Bla. den elektonikk butikken på Gardermoen selger Sony Vaio..

MacPetrus

tror han snakker om sony stasjonære og de har jeg ikke sett til salgs i norge..

Lillefix

Sjokkbombe...

Swingerman

Elller er det bare meg? hihi jeg er en tøysekopp jeg
-Simon-

tommyeggens bilde

tommyeggen

Unnskyld meg, men jeg kan ikke se for meg en iPod ha seg med en annen iPod? ;)

dusa

På et forum som Mac1, med svært mange unge og uerfarne brukere/kunder, blir fort Apples "elendige support" et tema. De med litt perspektiv på tingenes tilstand vet at Apple er i særdeleshet utrolig bra på support - samt rakse på leveranse. Egen erfaring gjennom mange år viser at de andre store leverandørene her i verden ligger håpløst bak Apple.

Så grattis igjen Apple - dette er jo ikke første gang dere troner på toppen :-)

smacmac

iAudio fra Cowon... Jeg hadde aldri hørt om merket og fikk litt problemer med å finne hvalsags spiller det var, men uansett.

Synes det er gøy når andreplassen går til, ja en spiller som har hermet etter Apples i-trend.

hc

Når det gjelder support på Mac må vi huske på at i USA er forbrukere langt dårligere stillet enn i Norge. Problemet med Apple-support fra et norsk synspunkt er at de vil behandle nordmenn og amerikanere likt, mens mange andre leverandører tar hensyn til at i Norge har vi krav på, og forventer, kundeservice langt utover det amerikanere har krav på

segrov

I USA er det veldig vanlig at konsumenter saksøker selskaper for selv de minste bagateller, så jeg er ikke sikker på om USA er et land hvor forbrukerne har det så ille.

Forøvrig samler undersøkelsen mange land, også europeiske, men den er nok i hovedsak relativt USA-sentrisk.

Hilsen Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

paol

"Apple har utrolig lave 8% reparasjonsrate."
Dette har eg ingen problem med å forstå, da dei nekter å fikse opp i feila sine. ; )

Paul Morten
www.vikanes.net

mini_nikkos bilde

mini_nikko

Cowon iAuidio er genial speller. har en sånn i 20 giga, rett inn og rett ut med masse musikk. 20 gig versjonen har jeg da, men n å er jeg keen på en ipod på enten 30 gb eller 60 gb:)

macBook PRO 2,16, harman kardon soundsticks II

Sonsol

Jeg vet i allefall en ting som er tragisk hos Apple, men muligens ikke bedre hos andre. Kampanjetilbud med lovnader om å få igjen feks 800kr hvis du kjøper en skriver eller iPod. Du må klippe ut og sende alt av strekkoder og masse papirer til en utenlandsk adresse, for så å måtte vente i en måned eller to uten svar før to plutselig har pengene på konto. Mangler du noe er det bare å glemme det.

Min erfaring med support over telefon er dårlig også.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai