Mac OS X på Xbox?

For få uker siden dukket rapporter om de første standard X86-PCene med en fungerende versjon av Mac OS X kjørende opp på nettet. Nå kommer nok en slik rapport, men denne gangen er det rykter om Mac OS X på Xbox 360. Microsofts Xbox er som de fleste av dere vet baserte på en PowerPC chip fra IBM. En dualcore chip på 3.2GHz som er svært lik den i G5en Apple bruker i sine Macer. Blir Xboxen den første dualcore 3GHz maskinen til å kjøre Mac OS X?

De første produsentene av mod-chipper har nå fått hendene sine på en Xbox 360 og har uttalt at det har som målsettning å få Xboxen til å kjøre Mac OS X. Greier de det, vil Microsofts Xbox bli den absolutt billigste "Macen" man kan få. Microsoft har nemlig offentliggjort en utsalgspris på 3500 kr for en Xbox 360. For denne prisen får man en Dual Core 3.2GHz PPC prosessor som teknisk sett skal kunne kjøre Mac OS X.

Prosessorene Microsoft bruker vil dog ikke være sammenlignbare med de DualCore prosessorene Apple eventuelt vil bruke i nye Power Macer som ryktes å bli lansert i september. Xbox-prosessoren vil ha mye færre instruksjoner og vil derfor ikke yte like bra som en G5. Prosessoren er spesielt utviklet til Microsofts Xbox og det blir særdeles spennende å se om mod-chipperene får Mac OS X til å kjøre.

Vil Microsoft være de første som får ut en Mac OS X kompatibel maskin på 3.2GHz?

Tags:

CreeVal

Maskinen heter altså Xbox 360, ikke Xbox 2(selv om det er Xbox nr. 2).
__________________
CreeVal
PB 12" 1.5 GHz, 1.25 GB RAM, 60 GB HD, GeForce FX 5200 GO, OS X Tiger.
- Flere goder til folket, bedre offentlige skoler, bedre forsvar - Stem rødt/grønt...

skyfex

Hahaha! Dummeste jeg har hørt. Det var vanskelig nok å få Linux til å kjøre på vanlig Xbox (pga. beskyttelser), og Linux er 100% open-source. Darwin er jo også OOS, men problemet ligger jo i Aqua. Aqua er jo ganske optimalisert for G4/G5 prosessorene. Små forandringer vil ødelegge alt. Dessuten så har jo Xbox 360 prosessoren en relativt annerledes arkitektur. Er det virkelig noen som tror på dette?

Otsego

Var ganske mange som ikke trodde på at OS X ville kjøre på vanlige x86 maskiner

mvh.
Christian S.
http://mac1.no/user/466 / christian@exonite.com / Før kjent som 'Poznix' / Min første post: http://mac1.no/phpBB2/viewtopic.php?t=1112

subsequent

Jeg skal love deg at de får det til hvis de vill!

Hobbes

Trodde 360'n var trippelcore jeg

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

de har jo klart å få os x på vanlig xbox, så hvorfor ikke? riktignok var det mere sleping enn kjøring, men det er nå så. de fikk det ihvertfall til.

Och dom säger at stan har blivit tyst och ful och öde, älskling. I väntan på en lång kall vinter.
www.janedoeweb.com <-- ta en titt!

skyfex

Er dette basert på denne?
http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2005/8/28/1064

Darwin er IKKE Mac OS X. Darwin er open-source basen til Mac OS X, og er basert på FreeBSD. Dette er akkurat som å porte Linux til Xbox, bare at beskyttelsen allerede har blitt brudt.

Ja, jeg tvilte også på at folk ville få Mac OS X x86 til å kjøre på vanlige x86 maskiner.. og jeg tror fortsatt den endelige versjonen vil bli vanskeligere enn utviklerversjonen. Men for å få Mac OS X PPC til å kjøre på Xbox 360, må du:
1. Bryte eventuelle beskyttelser MS har lagt inn i Xbox 360
2. Reverse engineere og patche maskinkode i Mac OS X

For det tredje er PPC kjernen i Xbox 360 crippled for å være optimalisert for spill. Det er ikke sikkert det er mulig å kjøre et multitasking OS på det. Vanlig Xbox er annerledes, fordi det er off-the-shelf komponenter. Det er nesten en helt vanlig PC. Xbox 360 blir custom built, akkurat som Playstation og Nintendo consollene. Personlig tror jeg du har like god sjanse for å installere Mac OS X PPC på PS3 eller Nintenedo Revolution (som også blir PPC systemer).

Så hva med hele Mac OS X på vanlig Xbox? Vel.. det kommer rett og slett ann på om Xbox har støtte for SSE2/SSE3... noe den ikke har. Den bruker Pentium III. Kanskje de greier å patche Mac OS X x86 til ikke å trenge SSE2/3. Men det tror jeg det er få som gidder, men tanke på hvor lite du trenger å betale for å bygge en maskin som kan kjøre Mac OS X x86.. Dessuten vil en versjon av Mac OS X uten SSE2/3 sannsynligvis bli relativt crippled.

CreeVal

Vanlig Xbox bruker ikke P3, men Celeron...
PS3 bruker Cell prosessoren. (dog det skal i teorien være mulig å kjøre OS X på den)

-----------------
CreeVal
PB 12" 1.5 GHz, 1.25 GB RAM, 60 GB HD, GeForce FX 5200 GO, OS X Tiger.
- Flere goder til folket, bedre offentlige skoler, bedre forsvar - Stem rødt/grønt...

skyfex

Wikipedia sier Pentium III:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox

Cell har en PPC PPE (Power Processing Element). I tillegg har PPE enheten Altivec. Selv om arkitekturen er mer annerledes enn Xbox 360, så er den sannsynligvis mer åpen. Det skulle være mulig å kjøre linux på den out-of-the-box. Derfor har jeg nesten mer tro på PS3.

CreeVal

Gir meg på den Cell greia, der har jeg tydligvis litt mindre peil.
Men i min Xbox sitter det en Celeron...
________________
CreeVal
PB 12" 1.5 GHz, 1.25 GB RAM, 60 GB HD, GeForce FX 5200 GO, OS X Tiger.
- Flere goder til folket, bedre offentlige skoler, bedre forsvar - Stem rødt/grønt...

sakarias

Det er vel strengt talt en Pentium 3 som sitter i dagens XBOX'er.

CPU: 733 MHz Intel Pentium III processor, with a 133 MHz Front Side Bus

skyfex

Celeron er ikke en prosessor kjerne.. det er en modellinje, og kan være Pentium 2, 3 eller 4. Xbox er altså P3. Om det faktisk er en Celeron vet jeg ikke, men det kan godt være.

http://en.wikipedia.org/wiki/Celeron

Darv

det interessante blir også om man kan kjøre xbox spill på ppc-mac
----

skyfex

Har du hørt om DirectX for Mac? For det har ikke jeg. Hvor kan jeg laste ned det? =P

mfn

Muligheten for å kjøre OSX på en 360 er teoretisk mulig, legger da vekt på ordet teoretisk. Om noen har klart å gjøre dette er mulig, men jeg tviler på at det kommer til å florere av OSX imager for Xbox på internett for å si det sånn.

Dessuten så kjøper man 360 for å spille på så kjøper man seg en Mac for å kjøre OSX på.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai