Apple tablet på WWDC?

Ryktene om en Apple tablet eller netbook fortsetter å florere og i dag ble det hevet enda mer bensin på bålet.

Forvirringen er total, men skal vi tro asiatiske aviser får vi se en Apple tablet i løpet av relativt kort tid. Kanskje allerede under årets WWDC?

Historier om en Apple tablet eller Apple netbook har florert på nettet de siste årene, men dessverre har det fortsatt ikke dukket opp noen slike produkter i Apple Store. Allikevel er det mye som tyder på at Apple i lengre tid har jobbet med slike produkter, spesielt hvis man tar en titt på selskapets patentportefølje, ansettelser og jobbutlysninger. De fleste har den seneste tiden trodd at Apple ville lansere en tablet i løpet av 2009, men nettstedet BusinessInsider hevder at en slik tablet ikke blir å se på markedet før 2010. Nettstedet siterer analytikeren Gene Munster, en velkjent analytiker som følger Apple.

For å gjøre forvirringen total, presenterer det asiatiske nettstedet Digitimes at Apples netbook/tablet vil være i butikkene mot slutten av 2009. De hevder at Apple har bestilt skjermer fra den taiwanske produsenten Wintek som for øyeblikket anklages for uverdige arbeidsforhold.

Det er vanskelig å vite nøyaktig hva man skal tro om Apples tablet, men taiwanske Digitimes har kommet med korrekt informasjon vesentlig flere ganger enn Gene Munster. Har Apple planer om å introdusere en tablet eller netbook, ville WWDC vært et passende arrangement å gjøre det på. Spørsmålet er da om Apple vil lansere et såpass stort nytt produkt, når Steve Jobs fortsatt er sykemeldt?

quadra800s bilde

quadra800

Blir spennende å se, men tror ikke det kommer noe slikt. Kommer nok ikke til å kjøpe, hvis det kommer, uansett. Da vil jeg heller ha en MacBook Air (som jeg sitter og skriver på nå!) :D

BAM1982

Spørsmålet er da om Apple vil lansere et såpass stort nytt produkt, når Steve Jobs fortsatt er sykemeldt? haha!

Ttigers bilde

Ttiger

Det er jo bare tull! Det er jo ikke sykdommen til Jobs som styrer hva som kommer av nyheter fra Apple!! Skjerpings.

tomen

Kjære Admin
Hvor får du dette i fra og hvilke aviser sikter du til som sier dette kommer på WWDC.?

Jeg tror videre det er ekstremt viktig for Apple å vise at de klarer seg uten Steve. Alle som har lest litt om bukspyttkjertelkreft vet at dødligheten er på opp mot 90% og de aller fleste dør i løpet av 5 år. Jobs fikk diagnosen i 2004 så dette er en kritisk tid for både Steve og Apple.

Børhaugs bilde

Børhaug

Sier som før at dette produktet har jeg ventet på lenge, og kommer sikkert til å vente en stund til. Hadde vært nydelig med en slik maskin på lange reiser. Transatlantiske reiser er nærmest en umulighet uten en maskin, men det er ganger hvor min MBP føles litt overkill. Ser frem til dette den dagen det kommer. Apple - hører dere oss?? Dette vil vi ha!

SinWins bilde

SinWin

Jeg lurer på hvor stort markedet er for akkurat dette - hvordan er interessen for et tablet sammenlignet med en minimaskin (8-10'') fra Apple? Vil vi ha et tablet, eller en liten maskin med fysisk tastatur og styreflate?

Eller havner kanskje dette i en klasse for seg selv - ikke en datamaskin, og ikke en telefon - men en "ting" ?

Jeg stemmer fremdeles for en 12'' 4:3-maskin, liten nok til å være bærbar, men stor nok til å fungere som hovedmaskin for mange.

RolfA

Jeg tror nok det kommer et slikt produkt - men ikke noe ordinær tablet med skrivergjenkjenningsinterface.

Suksessen andre PC leverandører har hatt med Netbooks og Amazon med Kindle II (er klar over at det er en helt annen skjermteknologi) gjør nok at Apple ser mulighet for en nisje. De som vil ha størst nytte av et slikt iTablet produkt er studenter - det virker derfor ikke helt urimelig at Apple introduserer et slikt produkt ved WWDC med leveranser fra august/september.

Egentlig er et slikt produkt bare en logisk utvidelse iPod Touch. Med den distribusjonskanalen Apple har i ITMS burde det ikke være noe problem å introdusere et produkt som kanskje selger litt mindre enn øvrige produkter.

Selv ser jeg at det ville vært svært hensiktsmessig å ha en slik iTablet. Jeg har allerede flere PDF dokumenter (blant annet hele bøker fra Oreilly) på min iPod Touch som jeg benytter fra tid til annen - men det blir for mye zooming til at det blir effektivt. En enhet med 1024x1280 oppløsning ville vært helt topp. Det er rart at det ikke er noen andre produsenter som har laget et slikt produkt allerede. Ville f.eks. passet svært bra til en tjeneste som Zinio(elektroniske magasiner).

quadra800s bilde

quadra800

@tomen: Alle som følger med litt, vet at Steve Jobs ikke har kreft lenger. Dette er nok en kritisk tid for din trang til å si noe smart noe også.

SinWins bilde

SinWin

På hvilken måte er dette nyttig for studenter?

Jeg ville foretrekke å ha en datamaskin med god skjerm, med tastatur - og ikke å kjøpe både en datamaskin og en tablet-ting. På en vanlig datamaskin kan man også lese pdf-filer, og redigere dem. Touch-tastaturet på iPod og Phone fungerer fint det, men ikke til å skrive lange avhandlinger, akkurat.

Å lese bøker etc. på kan jeg godt se er mer hensiktsmessig på et tablet, dog - likevel virker dette, for meg, mer som en "ting". Jaja, jeg får vente å se - kanskje det er helt fantastisk genialt og noe jeg ikke skjønner hvordan jeg har klart meg uten?

RolfA

Jeg tror det ville vært en fordel for studenter for:
- Lettere og bedre skjerm (kan sees både horisontalt og vertikalt et problem med skjerm på bærbare datamaskiner)
- Mer kompakt og tåler mer (ser at flere av mine PCer ofte har merker etter tastaturet på skjermen - ikke noe bra tegn)
- Praktisk å lese bøker med - Kindle II retter seg jo mot dette markedet alene.
- Støyer mindre enn en ordinær PC
- Kjekt å ha en ekstern ekstra skjerm
- Dekker de fleste andre oppgaver (iPod Touch gjør faktisk det)

Jeg ser også for meg nye måter å ta i bruk teknologi som kan gjøre den unik. Det siste året har jeg vært student og jeg har for det meste brukt min iPod Touch, primært fordi den er enklere å ta med seg. Problemet med bærbare datamaskiner, er at dersom den skulle bli stjålet ville det være krise. Noe som medfører at jeg gjør alt for at det ikke skal skje og derfor drasser meg meg en bærbar datamaskin hele dagen.

Men en eventuell iTablet vil ikke bare være for studenter - det som taler mot, er at mange studenter har dårlig økonomi og slik sett selvfølgelig kun vil kjøpe PC/Mac. Tror nok også mange vurderer iPhone eller iPod Touch som gode nok. Tror derfor ikke en iTablet vil være produktet som nødvendigvis selger best.

Torros bilde

Torro

Den ville i alle fall ha vært en utrolig "fjernkontroll" til å styre underholdningen i heimen :)

SinWins bilde

SinWin

[quote="RolfA"]Jeg tror det ville vært en fordel for studenter for:

- Lettere og bedre skjerm (kan sees både horisontalt og vertikalt et problem med skjerm på bærbare datamaskiner)
Tja - jeg har aldri hatt problemer med dette på mine bærbare datamaskiner. For å lese bøker f.eks. kan jeg dog være enig i at dette kan være en fordel, men først og fremst fordi man da får noe som er lettere håndterlig, og ikke nødvendigvis fordi man vil lese noe med skjermen stående 79,5 grader vridd i forhold til seg selv :p

[quote="RolfA"]
- Mer kompakt og tåler mer (ser at flere av mine PCer ofte har merker etter tastaturet på skjermen - ikke noe bra tegn)
Dette løses enkelt ved å legge en duk eller et papirark mellom skjerm og tastatur før man klapper igjen skjermen. Jeg kan ikke se at en tablet har en særlig mer beskyttet skjerm, skjønt glasset foran skjermene på iPod touch og iPhone er sterkt og tåler en del.

[quote="RolfA"]
- Praktisk å lese bøker med - Kindle II retter seg jo mot dette markedet alene.
Enig der, som nevnt tidligere i innlegget.

[quote="RolfA"]
- Støyer mindre enn en ordinær PC
MacBook alu har jeg problemer med å høre støy fra i det hele tatt - men tastaturstøy er så klart til stede, noe det ikke vil være på en tablet. Likevel vil jeg tro et fysisk tastatur er bedre til større skriverigreier, f.eks. notering i forelesninger. For all del, det kan godt være det er en smakssak.

[quote="RolfA"]
- Kjekt å ha en ekstern ekstra skjerm
Den tok jeg ikke helt.

[quote="RolfA"]
- Dekker de fleste andre oppgaver (iPod Touch gjør faktisk det)
iPod og iPhone er særdeles nyttige, det er sant - men her kommer også portabiliteten inn i bildet, de får plass i en lomme, det gjør ikke en tablet. Uansett må man dra på "noe" enten man velger en bærbar datamaskin eller et eventuelt tablet.

[quote="RolfA"]
Jeg ser også for meg nye måter å ta i bruk teknologi som kan gjøre den unik. Det siste året har jeg vært student og jeg har for det meste brukt min iPod Touch, primært fordi den er enklere å ta med seg.
Det er svært mange applikasjoner på app store som jeg aldri i min villeste fantasi hadde trodd noen kunne komme på å lage - og som jeg faktisk vil ha og bruker aktivt. Ser også for meg mye bra som kunne kommet til en tablet.

[quote="RolfA"] Problemet med bærbare datamaskiner, er at dersom den skulle bli stjålet ville det være krise. Noe som medfører at jeg gjør alt for at det ikke skal skje og derfor drasser meg meg en bærbar datamaskin hele dagen.
Spørs om man kjører backup støtt og stadig, det - men ja, å være uten datamaskin kan virkelig føre til krisetilfeller i disse dager. Men en tablet kan jo også bli stjålet?

[quote="RolfA"]
Men en eventuell iTablet vil ikke bare være for studenter - det som taler mot, er at mange studenter har dårlig økonomi og slik sett selvfølgelig kun vil kjøpe PC/Mac. Tror nok også mange vurderer iPhone eller iPod Touch som gode nok. Tror derfor ikke en iTablet vil være produktet som nødvendigvis selger best.
Amen. Jeg har fremdeles litt vanskelig for å se bruksområdene for et slikt tablet (annet enn en slags litt forstørret iPod touch, altså først og fremst en underholdningsmaskin), men det kan jo bare være måten jeg jobber og bruker ting på.

Kashmars bilde

Kashmar

Må nok stille meg blandt de som lurer på når fanbois skal slutte å mase om tablets. Har mer tro på en netbook, men selv der tviler jeg på at vi får en overraskelse på WWDC.
WWDC for meg er lansering av Snow Leopard (med rollout i August/September), og iPhone OS 3.0 med rollout i løpet av måneden, og det er det.

Hopalong

@Ttiger: Ja, sykdommen til Jobs styrer nok lanseringen av produkter fra Apple. Du vet kanskje at han er litt involvert i driften av dette selskapet?

Enig med Admin i at lanseringen av en helt ny produktlinje like godt kan vente til etter WWDC. Jobs skal vel være tilbake i juli/august, og alle vet jo hvordan han elsker å showe.

Incrediboys bilde

Incrediboy

Hva skal mennesker med en tablet pc? Jeg kommer aldri til å forstå nytteverdien i et slikt totalt ubrukelig produkt...

RolfA

Kommentar til "nytterverdi";
Det er mange som ikke ser nytteverdien i Macbook Air og som går inn i en kjempediskusjon om pris/ytelse, men de skjønner ikke at det ikke handler om pris/ytelse, men design og vekt.

Jeg ser for eksempel omtrent ingen nytteverdi i en iPod Classic(da ser jeg naturligvis bort fra verdien av å selge den brukt). Jeg vet hva som ville skjedd om jeg hadde kjøpt meg en iPod Classic - den ville blitt liggende ubrukt (akkurat slik min iPod Touch lå omtrent ubrukt før Apple lanserte App Store). Et annet produkt man kan diskutere nytteverdien av er Apple TV - for en som er interessert og skaffer seg digitalt medieinnhold vil det være et fint produkt, for en som trodde det var mulig å kjøpe filmer fra ITMS vil det trolig være en stor skuffelse.

Det er rett og slett slik at forskjellige kundesegmenter har forskjellige preferanser. Det hadde blitt svært kjedelig om det skulle lages et eneste produkt som ga gjennomsnittlig best nytte.

Jeg synes tablet formatet virker som en god ide, og dersom Vista hadde hatt norsk skriftgjenkjenning i høst, ville jeg nok allerede kjøpt meg en HP tablet PC :-) (det er antakelig som å banne i kirka å si dette på et macforum, men jeg anser det som svært nyttig å kunne ta digitale notater uten å forstyrre andre mer enn jeg ville gjort med en notatblokk).

lassolses bilde

lassolse

Jeg hadde virkelig, eller rettere sagt, jeg kommer til å kjøpe dette produktet. punktum finale:)

Og hvis jeg kan bruke det som ett tegne brett og, som jeg regner med det blir, er jo dette ett knall produkt

Amishen

Kan hende Apple kjem med eit slikt produkt, men eg trur dei har nok å vise på WWDC. iPhone 3. generasjon og Snow Leopard. Kan hende dei vil på eit eller anna vis informere utviklarane om nye produkt som har ulike skjermstørrelser (mindre iPhone eller tablet).

Lurium

OSX kan man jo intallere på de fleste netbooks, men en Maxi iPhone det ville vært noe !

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai