Doublepane deler skjermen

DoublepaneTidligere her på Mac1 har vi omtalt programvaren Divvy, Cinch og HyperDock som alle gjør varianter av det samme - introdusere Windows 7 sin «Aero Snap» funksjon i Mac OS X. Doublepane gjør mye av det samme som de nevnte applikasjonene, men ved hjelp av tastaturkombinasjoner og en menybar.

Har du installert Divvy, Cinch eller Hyperdock er nok ikke Doublepane et program for deg, men hvis du fortsatt ikke har prøvd disse programmene bør du også vurdere Doublepane. Programmet gjør det enkelt å dele skjermen i to mellom to forskjellige vinduer uten at du behøver å dra, slippe og justere vindustørrelser.

I motsetning til Divvy, Cinch og HyperDock baserer Doublepane seg på at du skal bruke tastaturet til å dele opp dine vinduer. Programmet lar deg dermed dele vinduene kun ved et tastetrykk, noe som både er raskt og enkelt. Dessverre er det ikke mulig å endre tastaturkombinasjonene i programmet enda og du må forholde deg til standardkombinasjonene enn så lenge. Dette kan skape problemer hvis du har satt opp egne tastaturkombinasjoner som kræsjer med Doublepane sine.

Doublepane

Doublepane

Doublepane

Du er ikke avhengig av tastaturkombinasjoner og kan også benytte programmet med en meny som ligger i toppbaren. Med denne menyen kan du også raskt dele skjermen, uten å måtte dra vinduer.

Doublepane koster NOK 17,- i Mac App Store.

Tags:

DanTheMan

Sjekk slutt for skriveleif! ;)

Mac11es bilde

Mac11e

Jeg må si at jeg heller foretrekker Hyperdocks 'dra og slipp' system fremfor dette.
Har nok av hotkey-kombinasjoner å huske på fra før ;)

Aarseths bilde

Aarseth

Er fornøyd med Divvy, og tenker det gjør jobben like bra. Legger du inn egne snarveier med 50% av skjermen til høyre og 50% til venstre vil det gå minst like kjapt i Divvy om du bruker hotkeys.

Men for all del, et bra alternativ!:)

™s bilde

Med aero snap på jobben gjør en 24" skjerm samme nytten som jeg tidligere måtte ha to skjermer til. Tar meg i å ønske funksjonen hjemme rett som det er, så disse programmene må prøves ut.

petrus764s bilde

petrus764

BetterTouchTool gjør dette gratis og enkelt (ved å dra hver app enten helt til venstre eller helt til høyre).

Selv foretrekker jeg cinch http://www.irradiatedsoftware.com/cinch/ som gjør dette for et par dollar, og har tidligere fått omtale på mac1.

Gullfrodes bilde

Gullfrode

Jeg personlig synes Trillian ser like greit ut, smaken er som baken da men.

Trillian har klienter for forskjellige operativsystem. Selv har jeg det på iPhone, windows-pc'n på jobb og mac'er privat. Håper de kommer med en klient til padda snart også.
Det jeg synes er greit er at klientene synkroniserer, slik at om man f.eks. begynner å chatte på telefonen, så kan man fortsette samtalen på en datamaskin etterpå.

Trillian Instant messenger
Omtale på iPod1 av iPhoneklienten

Feil sak

Gullfrodes bilde

Gullfrode

Feil sak, får ikke til å redigere forrige innlegg...

Ecker00

Selv bruker jeg SizeUp som er veldig lik denne, bare med flere alternativer virker det som. http://www.irradiatedsoftware.com/sizeup/

Anbefales, har full kontroll via tastatur eller meny bar og flere valg.

akan86

Likte denne appen. Fungerte veldig bra i forelesning med presentasjoner på en side og Word ved siden.

dani93

Better touch tool er gratis, gjør akkuratt det samme + mye mye mer:)

Humbro

Jeg bruker også SizeUp, som dette programmet virker som en blek etterligning av. Mac1 har omtalt SizeUp før, men har tydeligvis glemt det nå. Jeg synes ærlig talt at software-anbefalingene som postes på forsida for tida virker ganske tilfeldige.

carsmie

Selv bruker jeg TileWindows.

Anbefales, har full kontroll via tastatur eller meny bar og flere valg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai