iTunes Digital Copy fra DVD

En av nyhetene fra årets Macworld er 21th Century Fox' annonsering av et nytt salgsfremstøt som man håper vil styrke det fallende DVD-salget: En lovlig digital kopi til bruk i iTunes som følger med en fysisk DVD. Første DVD som er lansert med denne funksjonaliteten er en spesialepisode av Family Guy: Blue Harvest.

iTunes Digital copy

Det har begynt å komme inn rapporter fra testere som beskriver kvaliteten som «like god som DVD». Den ekstra disken gir tilgang til en side i iTunes der man blir bedt om å taste inn en vedlagt kode. Den digitale kopien blir så lastet over. Koden kan brukes bare én gang.

Les mer på Macworld.com og Engadget.com

Tags:

dannaadler

Det er akkurat det det ikke er; Det er ingen grenser :)

Haplo

Burde ikke vert begrenset til itunes

Churchill

Den versjonen jeg kjøpte har ingen disk 2 og det virker ikke ut som om spesialutgaven har det heller. Står iallefall ikke noe om det på play.com. Ser ut til at dette kun gjelder USA i første omgang.

devo

Spørsmålet er jo når man kan importere egne dvd-filmer til iTunes. MED iTunes. Det har jeg ventet veldig lenge på. Og forsåvidt merkelig at kjøp kom før ripping. Det var jo motsatt med musikk.

Men det har vel med kodeker, plass og rettigheter å gjøre. CDer er jo definitivt mer åpne enn dvd-er, selv om det ikke er noen grunn til at en av de skal være mer stengt enn den andre.

Mest fordi det bare lager kludder for forbrukerne, og samtidig ikke hjelper en dritt på piratkopieringen. Det blir det samme som å sette en bom på en vei som går over et jorde...

ch_knapp

Trust me.
Ripping av DVD-er kommer ikke i iTunes.

Ripping av CD-er og organisering av de filene var det iTunes ble skrevet for (selv om det het noe annet da, og ikke var Apple sitt). Da skulle iTunes selge Macer, så skulle iTunes selge iPoder. Nå er det iTunes Store som skal selge iPoder, og iTunes Movie Rental som skal få folk til å kjøpe den nyeste generasjonen iPoder.

Apple har ingen annen motivasjon enn å øke omsetningen av sine varer.

Edit: DVD-ene inneholder forøvrig både en iTunes-fil og en Windows Media-fil.

-Christian

theo.dore

Trust me.
Ripping av DVD-er kommer ikke i iTunes.

sant - hele poenget med DigitalCopy er jo å unngå dette fenomenet med ripping. det er for dem som lovlig har kjøpt innholdet men som ønsker fleksibilitet rundt avspillingen. hensikten med den fysiske disken i kombinasjon med koden er å unngå at Apple må stå for en nedlastingstjeneste av denne typen filer. vi skulle sikkert alle ønske det også, men det kommer sikkert heller ikke til å skje. og forøvrig sikrer man ved å legge ved den digitale kopien på en fysisk disk at man unngår å bryte DMC digitalmillenniumcopyrightact som forbyr å bryte kryptering, noe som sannsynligvis all dvd-ripping representerer i en juridisk forstand selv om rettighetshaverne samtykker. ideelt sett hadde forbrukeren kun kjøpt en disk med den digitale kopien - med de nye komprimeringsstandardene får man HD filmkvalitet/oppløsning på en DVD-ROM og da ville man sluppet å måtte kjøpe en bluray/hddvd stasjon/avspiller. aha! så det er derfor Apple ikke har lansert en bluray-spiller i noen av maskinene sine? siste spørsmål blir: vil appletv take2 kunne spille av den digitale kopien fra iTunes på mac'en?

devo

Jeg er ikke så sikker på at Apple ikke kommer til å innføre DVD-import i iTunes. Det er jo det siste leddet i deres "plate- og trådløse verden". Argumentet om at iTunes i utgangspunktet var laget for musikk kjøper jeg ikke, i og med at det er vel så mye video-fokusert nå.

Men jeg er veldig med på argumentet om rettigheter og kopisperre, her har de en utfordring, og det er sikkert grunnen til at dette ikke har vært gjennomført til nå. Det kan uansett ikke være store programmeringsjobben, iTunes kan jo fint sortere filmer slik det er i dag. Og QuickTime komprimerer.

Kanskje de kunne begynt med at iTunes for windows støttet DVD-avspilling? slik hadde vi sluppet diverse lugubre dvd-avspillere ;). Bare en tanke altså...

Men for all del, man har jo Handbrake og lignende programmer for denne jobben :)

Jeg er enig i at man heller burde satset på nye formater på DVD, fremfor BD og HD-DVD. Men jeg ville først og fremst skaffet disse mediene for kapasiteten, ikke filmene.

D-Flex

det er kjempe bra bortsett fra at man må bo i usa for å kunne ta i bruk koden til å legge filmen inn på maskinen

Haplo

Jeg tror også at det kommer dvd ripping til iTunes. Apple er veldig ivrig til å få folk til å se video via iTunes. Apple tv vil bli mere interesang tenker jeg.

Enten det eller så vil Apple tv komme med mulighet til å streame fra annet enn iTunes. Ala Front Row

devo

Eller kanskje kommer det mulighet for å bruke den nye eksterne superdriven som dvd-spiller på apple TV?
Da fjerner de en del omveier, og det man sitter igjen med er, om ikke færre, så ihvertfall mindre enheter og kabler i stua.

theo.dore

Eller kanskje kommer det mulighet for å bruke den nye eksterne superdriven som dvd-spiller på apple TV?

lite sannsynlig - etter det man hører så kan den kun brukes mot en macbook air. og appletv's usb-port er i utgangspunktet tiltenkt service. dette kan selvfølgelig endre seg, men apple ønsker nok å fronte enheten som et internet-device / trådløs bro mellom mac og tv. mens itunes solgte ipoder skal appletv "selge" itunes gjennom leie. jobs sa selv i keynote'en at de vurderte de to markedene som diammetralt forskjellige.

men: appletvs usb-port har blitt hacket før. men det er en vesensforskjell å koble til en ekstern harddisk med ferdig formaterte filer og en DVD. om ikke annet kunne apple tillatt seg dette for avspilling av dvd'er, de fleste sitter jo tross alt på en stor back-katalog. men det ville igjen spenne ben under deres nye filmutleie/nedlastingstjeneste. kjøp heller en mac mini - Frontow 2.0 er ypperlig

devo

For all del, det var jo avspilling jeg mente. Apple kunne jo lagt til støtte for eksternt drev, på samme måte som de legger inn støtte for det på MBA. Pakken AppleTV + eksternt drev er jo billigere enn en mini.

Alle har jo en dvd-spiller som allerede undergraver nedlastningstjenesten deres, så at Apple vil kunne tjene ekstra penger på at folk kjøper "dvd-spiller" til $99 har jeg ingen problemer med å se for meg. Teknisk gjennomførbart så det holder, men riktignok foreløpig begrenset til Air.

I tillegg har folk kunnet importere cd-back-katalogen sin i all evighet, og det har ikke hindret iTunes Store fra å være en suksess.

Tilslutt vil jeg legge til at om den gemene hop får DVD-ene sine i iTunes, vil det trolig stimulere til å ha alt på iTunes i fremtiden. Derfor vil de, om de allerede har mange DVD-er der, laste ned/leie video, fremfor å kjøpe den i butikken. Fordi alt er i et program, på en plass, enkelt og greit.

Men, dette er kun min ydmyke oponion ;)

theo.dore

appletv kjører en nedgradert versjon av OSX 10.4.7 men slik jeg har forstått det klarer den å håndtere alle QuickTime-codec'er - i prinsippet. så mao burde mpeg2 avspilling være mulig - kanskje noen allerede har gjort dette fra en harddisk?

og ja; jeg skulle også ønske at Apple laget en AppleTV + DVD combo, men på den annen side så tror jeg ikke det skjer, så derfor har jeg kjøpt en mini - nå legger jeg inn alle filmene med handbrake til en ekstern hdd - på den måten har jeg hele dvd-biblioteket tilgjengelig. har du mange nok filmer så foretrekker du å gjøre det på denne måten - eneste er at det tar tid å kode filemene. mye tid.

EspenIrgens

Hvordan gikk det med dette her? Jeg kjøpte Up på Blu-ray i dag, der det fulgte med en Disney Digital Copy for your portable device blabla, men det funker overhodet ikke på min mac.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai