Ergonomifiks for Magic Mouse

Få bedre ergonomi på Magic Mouse

Apples magiske mus Magic Mouse fikk svært mye pepper for ergonomien når den ble lansert i fjor. Mange mente den flate musen var vond å bruke og vi konkluderte også med det samme i vår test. Nå har det dukket opp et produkt som gjør musen vesentlig mer behagelig å bruke - ihvertfall hvis vi skal tro produsenten.

Produktet som skal gjøre din Magic Mouse mer ergonomisk er rett og slett en liten bit med silikon festet på en sugekopp. Sugekoppen fester du på toppen av musen og du får dermed en støtte som gjør musen høyere og mer behagelig å hvile armen på.

Utvikleren bak produktet, Will, lager normalt racing deler Honda-biler på nettstedet Hybridracing.com, men han er også en ivrig Apple-bruker og bestemte seg for å bruke sine ingeniør og produktdesignkunnskaper på å forbedre Magic Mouse.

Han har opprettet nettstedet Magic Mouse Fixed hvor han selger løsningen for $10 og med $3 frakt til Norge. En særlig elegant løsning er det ikke, men hvis den kan forbedre ergonomien på musen så er det kanskje verdt en femtilapp?

Video

Via TUAW

Mumle

Det er tydelig at det er to skoler i museverdenen. Noen ønsker seg ei stor rotte (eller et marsvin) som de kan klamre hånda rundt.
Problemet deres er at de da må bevege hele hånda for å få beveget musa, og de får musearm.

Andre (som jeg) vil ha ei lett lita mus som holdes med fingertuppene. Da bruker man den nesten som en blyant eller penn, og får ikke så lett vondt i arm og skulder. Magic Mouse er nesten slik. Dessverre er den litt for tung, og den er for hard å klikke. Så hos meg har den endt i skuffen. Selv om jeg har skaffet meg noen tredjepartsprogrammer som utnytter styreflatefunksjonene bedre.

Denne videoen er laget av en fyr som ønsker seg en kjempeklump. For å få vondt i armen. Hvorfor kjøper han ikke ei innsvingt Microsoftrotte i stedet?

Maxells bilde

Maxell

Du påstår altså at vi som foretrekker en ordentlig mus, får musearm?

Rart da, all den tid jeg bruker musa hver dag, og har gjort det de siste 15 åra, så har jeg aldri opplevd antydninger til "musearm"?

Mus er selvsagt en smakssak, og samtlige av Apples muser opp igjennom har etter min mening vært søppel. Også denne nye, den er verre enn den forrige.

Mumle

Jeg synes det er altfor mange som går inn for store mus de kan tviholde på med hele hånda.
Dette mener jeg er en viktig årsak til musarm, fordi du tvinges til å bevege armen hele veien fra albuen og ned.

Men, smaken og musbruken er forskjellig. Hyggelig at du har god erfaring med din mus.

Jeg er enig i at de fleste av Apples mus har vært dårlige. Jeg husker en enknapps ADB-mus somvar OK. Men de fleste andre har fungert best på tegnebrettet.

Heldigvis er det mange mus i verden, og noen av dem er også små, lette og med sensoren langt framme på undersida.

fredriklinges bilde

fredriklinge

Jeg er enig i at "store" mus hvor man kan hvile håndflaten føles mest behagelig. Men Magic Mouse har definitivt noen kule funksjoner, som jo Apples mus alltid har.

Når jeg arbeider i SketchUp og ArchiCAD savner jeg veldig det fysiske skrollhjulet, siden jeg ikke har noen fornemmelse av hvor mange "hakk" jeg zoomer inn på tegningene, og det er hovedsaklig derfor min Magiske Mus ligger på hylla og støver ned.

..men jeg savner IKKE skrollhjulet fra Mighty Mouse! :-P

svendheim

Jeg synes faktisk Mighty Mouse er helt konge. Ikke søren om jeg bytter ut den før den kreperer helt og fullstendig. Måtte riktignok vaske rullehjulet i går, men etter en kjapp runde med kluten og en times tørking, var den god som ny.

Ligger mye bedre i hånda mi enn Magic Mouse.

Teddyman

Er det noen som har prøvd den? Skulle gjerne hørt hvordan den er.

nubbizs bilde

nubbiz

"You can slide it up, or back. You can also spin it around."

Lo godt når jeg hørte han si det. Minnet meg om Jobs igrunn.

christerguttens bilde

christergutten

Dette skjønner jeg ikke.. Jeg synes Magic Mouse var MER komfortabel nettopp fordi den IKKE fyller hele hånda mi.. Den blir som en veldig presis peke-enhet..
Jeg blir ikke klam heller.. Responsen er også bedre enn gamle Mighty Mouse og jeg vil aldri i mitt liv ha "rullehjul" på en mus igjen! Apple har gjort meg totalt avhengig av å scrolle på samme måte som jeg finner helt naturlig i iPhone,..
Thanks Apple :)

MacThaver

Er det bare jeg som kniser fælt av denne kommentartråden?

Jeg mener...

"Jeg er enig i at "store" mus hvor man kan hvile håndflaten føles mest behagelig. "
"Heldigvis er det mange mus i verden, og noen av dem er også små"
"Jeg synes det er altfor mange som går inn for store mus de kan tviholde på med hele hånda."
"Hyggelig at du har god erfaring med din mus."
"Rart da, all den tid jeg bruker musa hver dag, og har gjort det de siste 15 åra"
"Problemet deres er at de da må bevege hele hånda for å få beveget musa"
"Mus er selvsagt en smakssak"

Kom igjen!

Lolliss bilde

Lollis

Dette er det mest tullete ekstrautstyr eg har sett. At det går an å la seg bli lurt av noko slikt. Brukar musematte med handleddstøtte og mighty mouse fungerer utmerket. Den dingsen der ødelegg halve touch flata.

flybaba

@MacThaver
bytt heller ut å knise me å skrattle, da er jeg med :P heelt tragisk xD

iMordi

sa brura :P

Syfer

Mus handler om ergonomi, ikke design.

Eller for å holde tråden gående

Det hjelper lite om musa er velfrisert, så lenge man får plass til en rambukk der inne.

Teddyman

The man

Liker designet på magic mouse og trenger ikke en stygg ekstrating!

seena

i have used a lot of mouses but such type mouse i can't have used forever, when i am using it i am feeling very very comfort,In the gaming world, there’s a distinction between “claw grip” mice and “palm grip” mice. The magic mouse definitely falls under the “claw grip” camp, like you’re describing, like my Logitech G9 does. The MX Revolution, as mentioned in the article, falls under the “palm grip” umbrella, as it accommodates a full hand grip with it’s ergonomics.
I’m a claw gripper myself, mostly cause I have big hands. Generally smaller handed people prefer palm gripping, but there’s always exceptions.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai